Odlučili ste dragoj pokloniti parfem za Valentinovo, no od silne ponude ne znate od kuda krenuti. Rješenje potražite u astrologiji.

Ako svakodnevno posežete za horoskopom kako bi bolje upoznali sebe i svoje bližnje te kako bi otkrili što vas očekuje na poslovnom ili ljubavnom planu, sigurno će vas zanimati i koji je miris ''predodređen'' za vašu bolju polovicu.

Prikladni miris djelovat će na vašu dragu i pomoći joj da pronađe ravnotežu kako bi sakrila mane te istaknula vrline. Uz svaki horoskopski znak donosimo savjete koji parfem kako bi istaknuli svoje adute i pronašli ravnotežu u svojoj pojavi.

Ovan (21.03 – 19.04.)

Energične Ovnice entuzijastične su vođe koje s oduševljenjem prihvaćaju nove izazove do trenutka kada je se pod kontrolom. U trenutku kada ispadnu iz ravnoteže postaju poprilično rastresene i zbog toga imaju problema s obavljenjem zadataka.

Drveni mirisi poput elegantnog i sofisticiranog Roberto Cavalli Nero Abssoluto parfema koji se zasniva na cvetnim i drvenim notama zagrijanim snagom vanile, pomoći će ovnicama da ostanu prizemne i fokusirane. 

Bik (20.04. – 20.05.)

Ove pouzdane, senzualne i umjetničke duše s jedne strane, mogu biti i pomalo tvrdoglave s druge strane. Aromatični mirisi s notama drvenog kao stvoreni su za ovaj zemljani znak. Bikice koje mirišu na te tonove lakše će riješiti svoje emocionalne probleme i otvoriti um dok im se raspoloženje ne popravi.

Predlažemo Burberry Brit Rhythm parfem ispiriran zabranjenim željama i strastima s primamljivim notama koje opijaju i zavode od prvog takta.

Blizanci (21.05 - 20.06.)

Društvene Blizančice poznate su po svojim komunikacijskim vještinama i zavidljivoj interakciji. Na glasu su kao duhovite, inteligentne i omiljene u društvu. No, one ponekad vole pretjerivati i ogovarati. Cvjetni mirisi ukrotit će ovu dvostruku osobnost i vratiti je u ravnotežu.

Pravi parfem za nju je Calvin Klein Forbidden Euphoria, baziran na poznatoj noti tyger orhideje, zaslađen voćim notama.

Rak (21.06 - 22.07.)

Brižne i emotivne, žene rakovi poprilično su osjetljive, uporne i odane. No, ove divne kvalitete mogu otići predaleko i tada Račice postaju razdražljive i zamišljene. Orijentalni mirisi savršeni su za podizanje raspoloženja te vraćaju emotivne pripadnice ovog znaka u ravnotežu kako bi se uvijek prezentirale u najboljem svjetlu.

Jean Paul Gaultier Ma Dame koji uključuje sportske note ruže, grenadina, mošusa i kedra savršen je izbor za svaku rakicu.

Lav (23.07. – 22.08.)

Romantičane i optimistične Lavice vole biti u centru pažnje. Cvjetni mirisi podržavaju ''princezastu'' stranu lavica kao i njihov romantični duh dok istovremeno balansiraju neke od njezinih boljih karakteristika.

Paco Rabanne Lady Million parfem jedan je od najpopularnijih mirisa u proteklih nekoliko godina stoga ne čudi da je kao stvoren za Lavice.

Djevica (23.08. - 22.09.)

Za odane, pedantne, pomalo pefekcionistički nastojene Djevice najbolji je orijentalni miris, poput ulja tamjana. Ovo ulje je nevjerojatan višepraktik i pomaže uravnotežiti intenzivnu prirodu Djevica dok im u isto vrijeme pomaže da se opuste. 

Predlažemo parfem Lolita Lempicka s notom anisa, ljubičicom i bršljenom koji se prekrasno slažu s mirisom badema te drvenkastim irisom i slatkom bazom od vanilije.

Vaga (23.9.-22.10)

Intelektualnim, dražesnim i prije svega velikim diplomatama Vagama, u prirodi je taktiziranje sa željom da svima ugode. Žene rođene u ovome znaku bježe od sukoba, a njihova opuštenost može zavarati druge i navesti ih da pomisle kako su nezainteresirane. Začinjene note poput crnog papra odgovaraju senzualnoj strani Vaga i podižu njihovu energiju i jačaju cirkulaciju. Upravo takav miris daje dovoljnu količinu ''začina'' kako bi se postigao njihov balans.

S visokim notama papra s Jamajke te purpurnom frezijom, Lacoste Pour Femme savšeno će se stopiti s karakterom Vage.

Škorpion (23.10.-22.11.)

Samouvjerene i privlačne Škorpionke, omiljene u društvu i uvijek glavni zabavljači, s razlogom uživaju obožavanje mnogih. No, Škorpionke se brzo 'zapale' i stvore neprijatelje isto onoliko brzo kao i nove prijatelje.

Eterično ulje tuberoze, koje posjeduje intenzivni teški egzotični cvjetni miris s medenom, voćnom i čak začinskom nijansom te se najčešće upotrebljava u srednjim notama parfema, a definitivno pristaje intenzivnosti i ljepoti jedne škorpionke, dok njezino smirujuće svojstvo smiruje potencijalne emocionalne ''tobogane''.

U visokim notama gardenija i frezija, parfem Gucci Rush svojim će notama jasmina, turske ruže i korijandera savršeno odgovarati ženama rođenima u ovom znaku.

Strijelac (22.11.- 21.12.)

Pouzdane, darežljive i iznimno jedinstvene žene Strijelci su otvorene i prave pustolovke. Kako bi pronašle ravnotežu u svojoj ponekad pretjeranoj energiji i malo 'umirili strasti', preporučaju im se note mirisne trave odnosno vetivera koje se koriste u drvenim, orijentalnim mirisima.

Jil Sander Sport energičan je i optimističan miris, kreiran za savremenu aktivnu ženu, te će se savršeno uklopiti s pustolovnim duhom žene strijelca.

Jarac (22.12. – 19.1.)

Odlučnost i iskrenost osnovne su značajke osobnosti jedne Jarčice. Ove prirodne vođe snažne su, fokusirane i praktične osobe, no ponekad malo u nedostatku kaprica. Mirisi koji sadrže note jasmina mogu im pomoći da se malo opuste i povežu sa svojom senzualnom stranom.

Cvjetne i drvenkaste note Bvlgari Omnia Amethyste parfema s visokim notama ružičastog grejpfruta te srednjim notama irisa, bugarske ruže i drvenim tonovima u osnovi savršeno će se stopiti s osobnosti svake Jarčice.

Vodenjak (20.1. - 18.2.)

Istinoljubive i pravedne žene Vodenjaci odlučne su i kreativne, ali mogu skrenuti s puta. Citrusne note neroli ulja i eteričnog ulja gorke naranče u parfemima odličan su izbor za njih jer njime postižu ravnotežu, istovremeno njegujući svoju kreativnu stranu.

Predlažemo Calvin Klein Downtown parfem s notama talijanskog limuna, bergamota, tuniškog nerolija, te zelene kruške i vodenaste šljive.

Ribe (19.2.- 20.3.)

Sanjive, kreativne i intuativne Ribe otvorene su i najmaštovitije od svih znakova. Sandalovina u parfemima odličan je izbor koji će prizemljiti ove mistične žene.

Za maštovite Ribice preporučamo parfem Hugo Nuit Femme s bazom kristalne mahovine i čarobne sandalovine.

Saznajte koji je idealan parfem za vašeg Strijelca, Ovna ili pak Jarca. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju