Žene lavice su nevisne, odvažne, strastvene, temperamentne, samouvjerene, snažne, ponosne, pustolovne, inteligentne. Lavice su i teatralne što između ostalog znači da vole sve što privlači pozornost, baš poput njih.

Galerija Chanel Le Lion Atelier Cologne Bergamote Soleil Dolce & Gabbana Pour Femme Intense +7 Zara Red Temptation

To vrijedi i za parfeme koje vole. Više od mirisnih nota lavicama je bitno da imaju parfem koji će svi osjetiti, koji će biti njihov zaštitni znak, zbog kojeg će im drugi prilaziti s komplimentom da divno mirišu.

Ako već moraju izdvojiti neke note onda će spomenuti da vole drvenaste parfeme, a na popisu favorita naći će im se i citrusne i cvjetne note.

Za sve lavice i one koji neku svoju lavicu žele iznenaditi parfemom u nastavku smo izdvojili deset opcija koje bi vam se mogle svidjeti:

Chanel Le Lion

Ovaj jantarni miris za žene i muškarce u gornjim notama ima bergamot i limun, u sredini su labdanum jantar, dok bazu čini vanilija s Madagaskara, pačuli, mošus i sandalovina. Obožavatelji mirisa kažu da se radi o tekućem zlatu u bočici, zadivljujućem mirisu koji će vas oduševiti svojom ljepotom i ostaviti bez riječi.

Chanel Le Lion Chanel Le Lion (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Atelier Cologne Bergamote Soleil

Ovaj citrusni aromatični miris u gornjom notama ima kalabrijski bergamot, gorku naranču i mošusni sljez, u sredini su lavanda, gvatemalski kardamom i egipatski jasmin, dok bazu čine haićanski vetiver, hrastova mahovina i bijeli jantar. Dame koje vole ovaj miris kažu da svojom ljepotom oduzima dah i popravlja raspoloženje te ga toplo preporučuju svima koji žele dodati novi parfem u svoju mirisnu ergelu. Napominju da je posebno divan za topliji dio godine.

Atelier Cologne Bergamote Soleil Atelier Cologne Bergamote Soleil (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Simone Andreoli Vicebomb

Trešnja, bobičasto voće, slana karamela, krema od vanilije, ružičasti šećer, ylang-ylang, dragocjene drvene note, tonka i ambra su ključne note ovog senzualnog, intenzivnog i neodoljivog mirisa.

Ovožavateljice mirisa kažu da je jedan od onih koji budi sretne uspomene. Toliko im je dobar da su razvile ovisnost o njemu čm su ga prvi put osjetile. S njim ćete se morati naviknuti na stalne komplimente.

Simone Andreoli Vicebomb Simone Andreoli Vicebomb (Foto: TOP.hr)

Dolce & Gabbana Pour Femme Intense

U gornjim notama ovog mirisa su neroli i zelena mandarina, srednje note čine cvijet naranče i tuberoza dok su u bazi sljez i sandalovina. Dame koje vole ovaj miris kažu da je istovremeno intenzivan i prozračan miris koji svakom izdanju dodaje dašak drame i romantike pa čak i dašak staro Hollywooda.

Dolce & Gabbana Pour Femme Intense Dolce & Gabbana Pour Femme Intense (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Hermes Caléche Soie

Gornje note mirisa čine aldehidi, citron, neroli i bergamot, u sredini su iris, majska ruža, damask ruža, jasmin, cvijet naranče i đurđica, dok bazu čine hrastova mahovina, sandalovina, vetiver i cedar. Njegove obožavateljice kažu da moraju birat samo jedan miris koji mogu imati, to bi bio ovaj. Dodaju da mirise otmjeno, luksuzno i vintage, ali na najbolji mogući način. Učinit će da se osjećate posebno.

Hermes Caléche Soie Hermes Caléche Soie (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Guerlain Shalimar

Miris uključuje note limuna, bergamota, jasmina, majske ruže, opoponaksa, boba tonke, vanilije, irisa, tamjana i sivog ambera. Kratki hlad citrusa vodi u bogato cvjetno srce s raskošnom finalnom toplinom.

Ovaj parfem nalaz se na popisu omiljenih parfema Francuskinja. Kako je objašnjeno - u jednom trenutku jednostavno želiš isprobati parfem svoje majke. Shalimar je ikona. Vrlo je francuski. Možeš ga osjetiti u kazalištima, namirisati u operi.

Guerlain Shalimar Guerlain Shalimar (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Christina Aguilera Violet Noir

Gornje note mirisa čine cvijet nektarine, pasiflora i grejp, u srcu je cvijet naranče s perunikom i ružom, dok bazu mirisa čine jantar, mošus i pačuli. Dame koje vole ovaj miris kažu da je taman, upečatljiv i lijep, najidealniji za hladniji dio godine.

Christina Aguilera Violet Noir Christina Aguilera Violet Noir (Foto: Internetska stranica proizvođača)

L'Occitane Osmanthus

Ovo je jedinstveni nježni miris svježih, zelenih i baršunastih nota marelice te kremasto-drvenastih aroma. Sadrži prirodni ekstrakt održivo ubranog cvijeta osmantusa iz Guilina u Kini. Dame koje ga vole, kažu da je idealan za ljeto, ugodan i jednostavno divan.

L'Occitane Osmanthus L'Occitane Osmanthus (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Byredo Rouge Chaotique

Ovaj novi miris iz 2023. godine u gornjim notama iima šafran, listove ribizle, bergamot i limu, u sredini su šljiva, praline i hrast, dok su bazne note agar drvo, pačuli i papirus. Iako nov, ovaj miris već ima svoje obožavateljice koje kažu da je prije svega jako moćan.

Byredo Rouge Chaotique Byredo Rouge Chaotique (Foto: TOP.hr)

Zara Red Temptation

Miris je ovo koji u gornjim notama ima šafran, gorku naranču i korijander, u sredini su pralina i jasmin, dok bazu čine jantar, mahovina  mošus.

Zara Red Temptation Zara Red Temptation (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Dame koje vole ovaj miris kažu da miriše nevjerojatno dobro kao i dugo traje. Miris je, dodaju, topao, prozračan, lagan i moderan.

Parfemi koji bi vam se mogli svidjeti ako volite Dolce & Gabbana Light Blue Dolce & Gabbana Lubin Brittany Breeze Jo Malone +4 Giorgio Armani Acqua di Gioia

10 mirišljavaca zbog kojih je tuširanje najbolji dio dana Aesop A Rose By Any Other Name Body Cleanser, 41 euro L'Occitane Lavande Blance gel za tuširanje, 16,70 eura Avon L'Amour Sunrise gel za tuširanje, 3,20 eura +8 Nivea Fresh Blends Apricot gel za tuširanje

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju