Za dan vjenčanja mladenka ne mora izabrati svoj omiljeni parfem, onaj koji koristi svakodnevno. Taj nezaboravan i tako poseban dan bit će još čarobniji ako izabere miris koji svojim aromom, imenom pa i dizajnom bočice slavi ljubav. Donosimo 10 parfema koji su mladenkama omiljeni izbor.

Galerija Parfemi za mladenke - 10 Parfemi za mladenke - 1 Parfemi za mladenke - 6 +7 Elie Saab 'Le Parfume in White'  

1. Guerlain "Les Plus Beau Jour de Ma Vie"
Već sama čarobna bočica i naziv parfema koji znači "najljepši dan u mom životu" čine ovaj miris savršenim za dan vjenčanja. "Les Plus Beau Jour de Ma Vie" je cvjetno-drveni mošusni miris. Gornje note čine anđelika, citrusi i ružičasti papar, srednje note čine prženi badem, ruža i cvijet naranče, dok u baznim notama nalazimo tamjan, pačuli, bijeli mošus i vaniliju.

Za dan vjenčanja mladenka ne mora izabrati svoj omiljeni parfem, onaj koji koristi svakodnevno

2. Giorgio Armani "Sì Fiori"
Da, reći će mladenka kada je pitaju uzima li svog izabranika za muža, a to je i naziv parfema nastalog kao posveta modernoj ženstvenosti te oda slobodi, ljubavi i životu. Blistava kombinacija chypre nerolija u kombinaciji s gornjim notama iskričave zelene mandarine i energičnog crnog ribiza, prepoznatljivog sastojka svih mirisa linije Sì, stopljene s baznim notama vanilije i bijelog mošusa daju gracioznu kombinaciju koja je istovremeno jednostavna i kompleksna – baš poput cvijeta koji je poslužio kao nadahnuće.

3. Calvin Klein "Eternity"
Vječnost – postoji li moćnija riječ koja opisuje pravu, vječnu ljubav između dvoje ljudi? Simboličan naziv potakne mnoge mladenke da ovaj mirisni klasik Calvina Kleina nose na dan vjenčanja. Naravno, i osvježavajuća cvjetna aroma s nijansom začina ovoga parfema. Primamljiva aroma bijelog cvijeća, ljiljana i mandarine u bazi ima ćilibar i sandalovinu.

Parfemi za mladenke - 10 Guerlain 'Les Plus Beau Jour de Ma Vie' Foto: Zadovoljna.hr

4. Elie Saab "Le Parfume in White"
Parfem dizajniran upravo za mladenke. Šik, moderan miris s cvjetnim, pomalo voćnim i chypre karakterom. Kao i original "Le Parfume" nastao 2011. godine, "Le Parfume in White" zrači čistoćom bijelog cvijeća, zadržavajući prepoznatljive arome cvijeta naranče i suncem osušenog jasmina osvježene crvenim voćem. Drugi dojam uključuje snažnu kombinaciju bijelog mošusa, ambera i pačulija. Miris se opisuje kao svjetlucava unija cvijeta naranče i bijelog mošusa.

5. Chloé "Love Story"
Na dan vjenčanja piše se još jedna, tako vrijedna i posebna stranica u vašoj ljubavnoj priči. Parfem "Love Story" inspiriran je pariškom romansom i ljubavnim katancima na mostu Pont des Arts što otkriva i dizajn bočice. Miris je čist i svjež, sačinjen od nerolija, cvijeta naranče i jasmina s Madagaskara.

Slika nije dostupna Ženski favoriti: 15 mirisa koje svaka ljubiteljica parfema želi probati

Parfem 10 veličanstvenih: Vaši najdraži parfemi koje je teško zamijeniti

6. Burberry "My Burberry"
Parfem koji se idejno vraća u londonske vrtove, nadahnut prvim jutarnjim zrakama sunca nad cvjetovima u vrtu. Gornje note čine limun i nar, u srcu mirisa osvajaju ruža, zelena jabuka i geranium, dok su baza jasmin i glicinija.

7. Chanel "Gardenia"
Parfem je dio prestižne Les Exclusifs de Chanel parfemske linije. Opisan je kao kreacija iz mašte intenzivnog i raskošnog cvjetnog miris kremaste gardenije te kao ženstven miris koji nosi blistavo svijetlo ljeta.

8. Lancôme "La Vie Est Belle Florale"
Opisan kao svjetlucavo cvjetno-voćni s naglašenim notama osmantusa. U gornjim notama nalaze se svježe, proljetne arome bergamota, ružičastog papra, frezije i pupoljka crnog ribiza. Srcem dominiraju osmantus i magnolija obogaćeni cvjetnim buketom jasmina, ruže, cvijeta naranče, mimoze i ljubičice. Baza završava irisom, bijelim pačulijem, ambernim drvetom i mošusom.

9. Gucci "Flora by Gucci"
U visokim notama donosi citruse i božur, u srcu su ruža i kineski cvijet osmantus, dok donje note uključuju pačuli i sandolovinu. Kod kreiranja bočice parfema, dizajneri kuće Giannini nadovezali su se na arhitektonsku strukturu bočice "Gucci by Gucci", dajući geometrijski oblik heksagona novoj ediciji, dok su za boju same mirisne vode odabrane šampanj nijanse.

10. Cartier "La Panthère Eau de Toilette"
Parfem nadahnut simbolom kuće Cartier, panterom, kao "mačkasti" cvjetni-chypre miris gardenije, mahovine i mošusa. Opisan je kao elegantan, lagan, ženstven i ambiciozan parfem.

Parfemi za mladenke - 3 Gucci 'Flora by Gucci' (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju