Posjet glavnom gradu Francuske mnogima je na listi želja, a pogotovo ljubiteljicama mode.

Galerija Pariška street style kombinacija Mile Kovačević Pariška street style kombinacija Mile Kovačević Pariška street style kombinacija Mile Kovačević +2 Clemence Poesy i Audrey Tautou također vole točkasti uzorak

Između Pariza, New Yorka, Londona i Milana stalno se vodi borba za titulu glavne modne prijestolnice. Međutim, za većinu je upravo Pariz, dom najboljih francuskih modnih kuća, grad koji je zaslužuje.

Put u Pariz na svojoj listi želja prekrižila je i Mila Kovačević, članica kreativnog tima NOVA Studio iz Odjela novih medija Nove TV.

Ni ona nije mogla odoljeti fotografiranju na jednoj od najpopularnijih pariških "instagramskih" lokacija. Na adresi 225 rue de l'Université čeka vas kadar sa simbolom Pariza, Eiffelovim tornjem, kojeg je naša Daruvarčanka Mila dodatno uljepšala svojom pojavom.

Pariška street style kombinacija Mile Kovačević Pariška street style kombinacija Mile Kovačević (Foto: Zadovoljna)

Za obilazak Pariza odabrala je vrlo jednostavnu, ali efektnu kombinaciju u kojom dominira haljina s točkastim uzorkom i takozvane predimenzionirane tenisice.

Možda će sve one koji su mislili da ovakav tip tenisica ne može biti šik ova kombinacija nadopunjena malom torbicom i "cat eye" sunčanim naočalama uvjeriti u suprotno.

Točkice su nezaobilazan prizor na gradskim ulicama Od 99 kuna: 10 proljetnih bluza na točkice koje nikad ne izlaze iz mode

Milinu odluku da umjesto štikli odabere tenisice sigurno bi odobrile i Francuskinje kojima je udobnost visoko na listi prioriteta pa ih se često može vidjeti u obući bez visokih potpetica i(li) ravnih potplata.

Po mnogima najbolje odjevenim ženama na svijetu svidjela se i slatka haljina s uzorkom koji ove sezone jednostavno nema konkurenciju.

Clemence Poesy i Audrey Tautou također vole točkasti uzorak Clemence Poesy i Audrey Tautou također vole točkasti uzorak (Foto: Getty Images)

Kako smo već pisali u nekoliko navrata, točkice su apsolutni "must have" za sezonu proljeće/ljeto 2019. godine i definitivno nećete pogriješiti ako ih uvrstite u svoju garderobu.

S obzirom na to da se radi o svevremenskom uzorku, točkasti odjevni komadi uvijek vam mogu poslužiti za stvaranje romantičnih i ženstvenih kombinacija, neovisno o (prolaznim) trendovima.

Zahvaljujući trenutnoj velikoj popularnosti točkica, u klasičnim i "online" trgovinama možete pronaći razne odjevne komade i dodatke s ovim uzorkom. Mi smo odlučili istražiti ponudu točkastih haljina po uzoru na Milu, a kakve smo modele izdvojili za vas provjerite u galeriji u nastavku.

10 haljina s točkastim uzorkom Zara, 299 kuna Vero Moda, 293 kune H&M, 24.99 eura (185 kuna) +6 All In Favor, 390 kuna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju