Tijekom hladnijih mjeseci u godini nekako smo skloniji nošenju odjevnih komada u neutralnim bojama i bez upečatljivih uzoraka.

Galerija Street style izdanje Petre Mutavčić Street style izdanje Petre Mutavčić Street style izdanje Petre Mutavčić +7 Petra je zagrebačkom Bakačevom ulicom prošetala u odličnoj proljetnoj kombinaciji

Tmurno vrijeme itekako utječe na nas i kada je moda u pitanju, a glavni dokaz za tu tvrdnju je velika preobrazba svakodnevnih stajlinga koja se redovito događa već u prvim danima proljeća.

S prvim zrakama toliko željenog sunca i porastom temperatura jednostavno nas obuzme želja za nošenjem vedrijih nijansi, a iz ormara izvučemo i komade raznim uzorcima. Sudeći prema prikazanim kolekcijama na tjednima mode za sezonu proljeće/ljeto 2019. godine, jedan od najpopularnijih uzoraka u narednim mjesecima bit će - točkice.

Alexandre Vauthier, proljeće/ljeto 2019. Alexandre Vauthier, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Getty Images)

Modne kuće Celine, Kenzo, Armani i Carolina Herrera samo su neke od onih koje su na revijama za spomenutu sezonu predstavile točkaste kreacije.

Od sukni i haljina pa sve do najlonki, nema odjevnih komada (niti dodataka) na kojima se nisu pojavile točkice. Naravno, ovo je jedan od uzoraka koji nikada ne izlazi iz mode, ali s obzirom na "blagoslov" modnih kuća, sada u trgovinama imamo znatno veću ponudu artikala ukrašenih točkastim motivima.

Celine, proljeće/ljeto 2019. Celine, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Guliver/CoverImages)

Ove sezone nećete pogriješiti ako se umjesto sitnih odlučite za točkice većih dimenzija, poput onih na košulji Petre Mutavčić iz Varaždina čije odjevne kombinacije možete pratiti na Instagram profilu @petramutt.

Njezina košulja s voluminoznim rukavima ukrašena velikim crnim točkama savršeno se uklopila u ostatak proljetne kombinacije sastavljene od crnih traperica "skinny" kroja , balonera nježne ružičaste nijanse, cipela u istoj boji i male torbe sa životinjskim printom.

Bijela košulja vrlo ženstvenog kroja zapravo bi bila potpuno neutralna da nema točkastog uzorka koji ju je pretvorio u glavnu zvijezdu ove odlične "street style" kombinacije, što još jednom potvrđuje da i najmanji detalj lako može transformirati svako modno izdanje.

Street style izdanje Petre Mutavčić Petra je zagrebačkom Bakačevom ulicom prošetala u odličnoj proljetnoj kombinaciji (Foto: Slaven Janđel)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju