Političare bi trebali više slušati nego gledati, ističu stručnjaci. No kada su u pitanju dame iz domaće politike nemoguće je ne primijetiti njihove modne kombinacije. Povodom Parlamentarnih izbora 2015. odlučili smo odabrati pet dama o kojima se najviše se priča kada se govori o modnom ukusu i dobrom stilu


Hrvatske političarke poput svojih inozemnih kolegica najčešće viđamo u poslovnim situacijama u kojima nose ženstvene kostime u crnoj, sivoj, plavoj ili bež boji. Neutralne nijanse upotpunjavaju trendi torbicama, maramama i štiklama, te decentnim nakitom.

Uoči Parlamentarnih izbora 2015. hrvatske političarke najčešće viđamo u poslovnim kostimima neutralnih boja koje sparuju sa štiklama, trendi torbicama i drugim dodacima.

Uoči Parlamentarnih izbora 2015. imaju malo slobodnog vremena, no u takvim trenucima odabiru ležerne hlače i traperice, tople veste i gležnjače, u kojima se osjećaju udobno i opušteno. Dakako, ne zaobilaze niti haljine – obično modele do koljena ili poda, koje nose na kulturnim manifestacijama i drugim svečanim događanjima.

Kada se priča o najbolje odjevenim političarkama u Hrvatskoj, na popisu se uvijek nađe osebujna članica Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske Ingrid Antičević-Marinović koja iskače iz hrvatskog prosjeka odvažnim odabirima tkanina, uzoraka i boja.

Tko je najbolje odjevena hrvatska političarka?

glasova:



U samom vrhu nalazi se i njena stranačka kolegica, te potpredsjednica vlade Milanka Opačić koja preferira elegantna modna rješenja, ali i članica Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice Sunčana Glavak.

U posljednje vrijeme sve se više govori o mladim snagama – voditeljici izborne kampanje HDZ-a Josipi Rimac te stranački neopredijeljenoj dogradonačelnici Pule Eleni Puh Belci.

U našoj fotogaleriji pogledajte neke od najzanimljivijih ležernih, poslovnih i svečanih izdanja spomenutih političarki.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju