Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Konkurencija tikvicama: Recept za zapečeni složenac od patlidžana i sira

06-09-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Iza naziva "parmigiana di melanzane" i "melanzane alla parmigiana" skriva se legendarno talijansko jelo – zapečeni složenac od patlidžana, rajčice i sira. Danas vam donosimo recept za najjednostavniju verziju jela u kojem će sigurno uživati svi ljubitelji patlidžana.

SASTOJCI ZA SLOŽENAC S PATLIDŽANIMA I SIROM:

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

- 1 kg patlidžana
- 500 ml pasirane rajčice
- 40 dag mozzarelle
- parmezan
- sol, papar i čili
- svježi ili sušeni bosiljak
- maslinovo ulje

PRIPREMA:

1. Patlidžane ogulite i narežite na ploške debele oko 2 centimetra. Stavite ih u veću posudu, dobro posolite i pustite da stoje oko sat vremena kako biste iz njih izvukli gorčinu. Nakon sat vremena ih ocijedite, isperite u hladnoj vodi i zatim svaki komad patlidžana dobro posušite s kuhinjskom krpom ili papirnatim ubrusima.

Enchilade – zapečene tortilje Recept za prefine zapečene tortilje punjene piletinom i sirom

Zapečene tikvice Da im je barem stalno sezona: Napunite tikvice mesom i sirom i razveselite obitelj

2. Patlidžane zatim malo premažite maslinovim uljem (ili drugom masnoćom po odabiru) i sa svake strane prepecite 2 minute na dobro zagrijanoj tavi. Mozzarellu narežite ili natrgajte na manje komade.
Rajčicu stavite u manju zdjelicu pa dodajte u nju sol, papar i malo čilija po vlastitom ukusu. Nasjeckajte malo svježeg bosiljka i umiješajte u rajčicu, a ako nemate svježi dodajte dvije male žličice suhog.

3. Pripremite protvan za pečenje složenca. Na dno stavite dvije žice rajčice i razmažite po protvanu. Zatim posložite jedan red patlidžana, dodajte par žlica rajčica, natrgajte mozzarelle i posipajte ribanim parmezanom. Ponavljajte ovaj redoslijed dok ne potrošite patlidžane, a završni sloj neka bude rajčica posipana sirom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još