Kultna serija "Seks i grad" oblikovala je generacije emancipiranih žena. Carrie, Miranda, Charlotte i Samantha otvoreno su govorile o ljubavi, seksu, prijateljstvu i modi i tako iz epizode u epizodu izlazile iz propisanih društvenih okvira toga doba.

Galerija Kombinacije Carrie Bradshaw Kombinacije Carrie Bradshaw Kombinacije Carrie Bradshaw +10 Carrie Bradshaw

Serija je to koja je ostavila veliki trag na generacije žena i odgojila ih u društvenom, ali i modnom smislu.

Za stil Carrie Bradshaw zaslužna je legendarna stilistica Patricia Field. Ona je stvorila Carrie, jednu od najvažnijih modnih ikona s malih ekrana. Velika stilistica radila je na brojnim projektima, a najpoznatiji su Vrag nosi Pradu i Ružna Betty.

Današnje djevojke grade svoj modni karakter gledajući njezinu Emily u Parizu, a savjeti Patricie Field još će dugo biti možda i najrelevantniji iz područja filmske kostimografije.

S 82 godine, prikupila je zavidno životno iskustvo koje ovih dana pretvara u memoare.

Meryl Streep i Patricia Field na snimanju filma 'Vrag nosi Pradu' Meryl Streep i Patricia Field na snimanju filma 'Vrag nosi Pradu' (Foto: Profimedia)

Tim je povodom dala veliki intervju za magazin Today, u kojemu je otkrila zanimljivosti iz svoje karijere, ali i o najdepresivnijem aktualnom modnom trendu, po njezinu mišljenju.

Legendarna stilistica istaknula je kako je jako razočarana novim trendom, odnosno trenirkama i tenisicama, koje nosi sve veći broj žena – u svim prilikama, ali i na pariškim ulicama. 

Sad svi hodaju uokolo tako izgledajući. U trenirci ne možemo pokazati originalnost.

To je tako nezanimljivo. Sad svi hodaju uokolo tako izgledajući. U trenirci ne možemo pokazati originalnost. Istina, udobno je i volim nositi trenirke kad sam u stanu, ali nikad ne bih u trenirci prošetala Parizom, rekla je Patricia.

Upravo joj se to dogodilo kad se šetala Parizom. Gdje god se okrenula, vidjela je samo trenirke i tenisice i to ju je rastužilo.

Tada sam rekla samoj sebi da je to tako depresivno. Vratite nam francuski šik! požalila se.

Kombinacije Carrie Bradshaw Carrie Bradshaw (Foto: Profimedia)

Dodala je kako njezina moda nikad nije bila odraz onoga što se trenutačno nosi.

To jednostavno nije moj kalup. Volim originalnost. Kad radim – spajam modu i filozofiju, a moda je za mene umjetnost. Da bi moda imala smisla, u pozadini mora biti filozofije, inače je moda samo trend, rekla je.

Patricia Field u intervjuu se prisjetila i samih početaka snimanja serije Seks i grad te prvog dojma koji je stekla o Sarah Jessici Parker.

Street style kombinacija Žena koja je odijevala Carrie: Šest zlatnih savjeta Patricije Field za dobar stil

Seks i grad 10 lekcija o stilu koje smo naučile iz serije "Seks i grad"

Bila je sjajan model, kao da sam je ja birala. Voljela je odjeću, bila je graciozna jer se profesionalna bavila baletom. Mogla je letjeti u visokim potpeticama kao da je to jednostavno, odmah smo se sve dogovorile. Ona je imala tako dobre ideje, prisjetila se.

Njezin život, pretočen u retke, možemo pročitati u memoarima Pat in the City: My Life of Fashion, Style, and Breaking All the Rules, koji su javnosti dostupni od prošlog mjeseca. 

U galeriji na početku teksta prisjetite se nekih kombinacija Carrie Bradshaw. 

Kombinacije Carrie Bradshaw - 8 Kombinacije Carrie Bradshaw - 8 (Foto: Profimedia)

Emily protiv Carrie: Koja fiktivna trendseterica ima bolji stil? Emily i Carrie u maloj crnoj haljini Emily i Carrie u komadima s kariranim uzorkom Ljetne kombinacije Emily Cooper i Carrie Bradshaw +9 Emily i Carrie u haljinama s predimenzioniranim aplikacijama

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju