Paula Kačar, Dalmatinka sa slavonskom adresom i majka dvoje djece, oduvijek je voljela heklane i pletene modne detalje i odjeću, a priča o njezinu brendu Paula bags započela je 2017. kada je odlučila sebi napraviti heklani okrugli ruksak. Do tada nije imala gotovo nikakva znanja o heklanju te joj je YouTube bio jedini pomagač.

Sada mogu reći da mi je heklanje istinska ljubav i neka vrsta ovisnosti jer ne prođe ni dan a da nešto ne napravim. U svaki moj proizvod utkano je puno ljubavi i truda, a klijenti to prepoznaju i na tome im neizmjerno hvala. Zaista uživam u onome što radim, kaže Paula Kačar, vlasnica brenda Paula bags. Osim torbi i ruksaka, ova 34-godišnjakinja izrađuje i košare školjke, košare s drvenim dnom te posude za cvijeće s drvenim stalkom. Svoje rukotvorine izrađuje od reciklirane pamučne trake i špage, a za izradu jedne torbe ili ruksaka potrebno joj je i nekoliko sati.

Svaki Paulin proizvod poseban je na svoj način, no najtraženiji su Minnie modeli s ušima, i za djecu i za odrasle, te torbe s drvenim elementima. Ideja da počne raditi Minnie ruksake došla joj je sasvim slučajno kada je radila ruksak za svoju kćerkicu te joj je sinulo da bi mogla probati dodati uši i mašnu.

I to je bio pun pogodak. Curka je bila oduševljena, a ja prezadovoljna krajnjim rezultatom. Tako je nastao moj najtraženiji model. Najmlađa vlasnica Minnie ruksaka je jedna dvogodišnja djevojčica. Taj mi se posebno urezao u pamćenje jer je bio najmanji, ali najslađi, otkriva. Torbe i ruksaci s drvenim elementima također su posebna priča. Prva je nastala ljetos, iako je Pauli ta ideja već duže bila u glavi. Drvo nije htjela naručivati izvana, već je krenula u potragu za domaćim ljudima koji se time bave.

Naišla sam na super ženu, poduzetnicu Suzanu iz Varaždina i to je bilo to. Uz njezine savjete i pomoć nastali su prepoznatljivi dezeni na drvetu. Kako dolaze proljeće i ljeto, sve se više traže i lepeze i torbe s drvenim stranicama. Nekako su posebne i imaju taj ljetni štih, ističe Paula, u čijoj kolekciji svatko može naći nešto za sebe. Njezine unikatne torbice kupuju žene svih uzrasta, bilo za sebe ili kao poklon mamama, sestrama, prijateljicama, a ima i svoje stalne klijentice. Također dosta muškaraca želi iznenaditi svoje bolje polovice za razne obljetnice, rođendane i slično.

Slika nije dostupna Proljetni hit iz Zare: Zelena torbica koja je mnogim ženama na popisu želja

Većinom izrađuje po željama klijenata, od boje do svih ostalih detalja.

I to je ono posebno, što svatko može sudjelovati u kreiranju svoje torbe ili ruksaka, dodaje vlasnica brenda Paula bags pa otkriva kako joj se poruka jedne mame koja je Minnie ruksak kupila kao božićni poklon svojoj curici urezala u pamćenje.

Njezina malena mislila je da je ruksak stvarno poslao Djed Božićnjak zbog etikete koju stavljam, a na kojoj piše 'special edition just for you'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju