Paula Kačar, Dalmatinka sa slavonskom adresom i majka dvoje djece, oduvijek je voljela heklane i pletene modne detalje i odjeću, a priča o njezinu brendu Paula bags započela je 2017. kada je odlučila sebi napraviti heklani okrugli ruksak. Do tada nije imala gotovo nikakva znanja o heklanju te joj je YouTube bio jedini pomagač.

Galerija Paula Kačar, Dalmatinka sa slavonskom adresom, vlasnica je brenda Paula bags Paula Diklić, Dalmatinka sa slavonskom adresom, vlasnica je brenda Paula bags - 16 Paula Diklić, Dalmatinka sa slavonskom adresom, vlasnica je brenda Paula bags - 11 +16 Vlasnica brenda Paula bags svoje torbice i ruksake izrađuje od reciklirane pamučne trake i špage

Sada mogu reći da mi je heklanje istinska ljubav i neka vrsta ovisnosti jer ne prođe ni dan a da nešto ne napravim. U svaki moj proizvod utkano je puno ljubavi i truda, a klijenti to prepoznaju i na tome im neizmjerno hvala. Zaista uživam u onome što radim, kaže Paula Kačar, vlasnica brenda Paula bags. Osim torbi i ruksaka, ova 34-godišnjakinja izrađuje i košare školjke, košare s drvenim dnom te posude za cvijeće s drvenim stalkom. Svoje rukotvorine izrađuje od reciklirane pamučne trake i špage, a za izradu jedne torbe ili ruksaka potrebno joj je i nekoliko sati.

Svaki Paulin proizvod poseban je na svoj način, no najtraženiji su Minnie modeli s ušima, i za djecu i za odrasle, te torbe s drvenim elementima. Ideja da počne raditi Minnie ruksake došla joj je sasvim slučajno kada je radila ruksak za svoju kćerkicu te joj je sinulo da bi mogla probati dodati uši i mašnu.

Uz Minnie torbe i ruksake s ušima, najtraženiji proizvod brenda Paula bags su i torbe s drvenim elementima Uz Minnie torbe i ruksake s ušima, najtraženiji proizvod brenda Paula bags su i torbe s drvenim elementima (Foto: Paula bags)

I to je bio pun pogodak. Curka je bila oduševljena, a ja prezadovoljna krajnjim rezultatom. Tako je nastao moj najtraženiji model. Najmlađa vlasnica Minnie ruksaka je jedna dvogodišnja djevojčica. Taj mi se posebno urezao u pamćenje jer je bio najmanji, ali najslađi, otkriva. Torbe i ruksaci s drvenim elementima također su posebna priča. Prva je nastala ljetos, iako je Pauli ta ideja već duže bila u glavi. Drvo nije htjela naručivati izvana, već je krenula u potragu za domaćim ljudima koji se time bave.

Naišla sam na super ženu, poduzetnicu Suzanu iz Varaždina i to je bilo to. Uz njezine savjete i pomoć nastali su prepoznatljivi dezeni na drvetu. Kako dolaze proljeće i ljeto, sve se više traže i lepeze i torbe s drvenim stranicama. Nekako su posebne i imaju taj ljetni štih, ističe Paula, u čijoj kolekciji svatko može naći nešto za sebe. Njezine unikatne torbice kupuju žene svih uzrasta, bilo za sebe ili kao poklon mamama, sestrama, prijateljicama, a ima i svoje stalne klijentice. Također dosta muškaraca želi iznenaditi svoje bolje polovice za razne obljetnice, rođendane i slično.

Zelena torba iz Zare - 4 Proljetni hit iz Zare: Zelena torbica koja je mnogim ženama na popisu želja

Većinom izrađuje po željama klijenata, od boje do svih ostalih detalja.

I to je ono posebno, što svatko može sudjelovati u kreiranju svoje torbe ili ruksaka, dodaje vlasnica brenda Paula bags pa otkriva kako joj se poruka jedne mame koja je Minnie ruksak kupila kao božićni poklon svojoj curici urezala u pamćenje.

Njezina malena mislila je da je ruksak stvarno poslao Djed Božićnjak zbog etikete koju stavljam, a na kojoj piše 'special edition just for you'.

Vlasnica brenda Paula bags svoje torbice i ruksake izrađuje od reciklirane pamučne trake i špage Vlasnica brenda Paula bags svoje torbice i ruksake izrađuje od reciklirane pamučne trake i špage (Foto: Paula bags)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju