Stvari nisu uvijek onako savršene kao se u prvi mah čine, a pogotovo ne kada je riječ o društvenim mrežama. Dobar je primjer za to i Paula Sikirić.

Ta poznata 27-godišnja influenserica iz Zagreba na društvenim mrežama ima više od 100.000 pratitelja, koji su oduševljeni njezinim stilom za modu.

Paula se, naime, voli igrati s odvažnim uzorcima, jarkim bojama i zanimljivim tkaninama. Jedna je od onih dama koja ne slijedi modne trendove, već ih stvara, a trenutačno se školuje i za modnog stilista.

Iako se njezinim obožavateljima čini kako Paula uvijek izgleda savršeno, to nije i način na koju ona samu sebe vidi. Paula se već dugi niz godina bori s bulimijom, a svoje internetske platforme koristi i kako bi produbila svijest o toj podmukloj bolesti.

U fotografijama objavljenim na Instagramu Paula Šik pokazuje različite trenutke s bulimijom i tvrdi da ni u jednoj fazi svojeg života nije bilo zadovoljna svojim izgledom.

Print screen videa s Paulom Sikirić Paula otvoreno govori o bulimiji (Foto: Zadovoljna.hr)


Imaš iskrivljenu sliku sebe, nikad nisi dovoljno mršav, nikad dovoljno lijep, nikad dovoljno prihvaćen, otkrila je Paula Sikirić u razgovoru za IN magazin.

Od poremećaja u prehrani u Hrvatskoj pati više od 40.000 ljudi, a simptomi se razlikuju.

Nije bulimija samo povraćanje, ti možeš pojesti šaku badema i nakon toga osjećati veliku grižnju savjest. Ja sam znala otići trčati po 45 minuta. Prekomjerni treninzi također mogu biti način na koji kažnjavaš svoje tijelo i skidaš te kalorije koje si prekomjerno unio, priznaje.

Otkako je prije dvije godine rodila kćerkicu Artu, stvari su se znatno popravile.

Danas sam OK, kaže. I dalje se ne percipiram na način na koji bih trebala, ali sam shvatila da ima puno žena i muškaraca koji sebe ne percipiraju na 'ispravan' način.

Vaganje Bolest u porastu: Zašto dolazi do poremećaja hranjenja u tinejdžerskoj dobi?

Nada se da će svojim primjerom i projektom koji pokreće utjecati na osvješćivanje problema i potaknuti ispravljanje pogrešne slike koju mnogi imaju o sebi kada se promatraju u ogledalu.

Što je sve Paula Sikirić rekla u razgovoru za IN magazin, pogledajte u videu na početku teksta.

Ako i sami imate poremećaj u prehrani ili znate nekoga tko se bori s njime, pomoć možete potražiti u Centru BEA. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju