Istraživanja su pokazala da ljudi koji su u dugoj vezi, a isprobavaju razne seksualne položaje, imaju stabilniji i uzbudljiviji odnos. Konkretno, dugom vezom se smatra svaka veza dulja od tri godine, a zanimljive aktivnosti pod plahtama vraćaju sve leptiriće koje smo mogli osjetiti na samom početku veze, a vremenom su se ugasili

Jedna od takvih poza je Amazonka, seksualni položaj koji je rezerviran za snažne žene koje vole preuzeti inicijativu i koje vole biti dominantne.

Ova poza je ime dobila po Amazonkama, ženama ratnicama iz grčke mitologije koje su bile vrsne jahačice te strah i trepet za sve muškarce. Ipak, ova je poza savršen način da svom partneru pokaže koliko vam je stalo do njega, jer jednako rasplamsava i muški i ženski užitak.

Par u krevetu I žene i muškarci tvrde da je ovo najgora poza u seksu

Ovu pozu bismo mogli opisati kao obrnutu misionarsku pozu. Muškarac leži na leđima, a noge su mu savijene u koljenima i njima obuhvaća ženski struk. Žena sjedi na muškarcu i upravlja tempom i dinamikom odnosa.

Ovo je poza koju muškarci teško prihvaćaju jer ne žele kontrolu prepustiti partnerici, ali kad napokon isprobaju ovaj položaj, on ih ostavlja bez teksta i redovito ga uključuju u seksualne odnose.

Odličan je zbog trenja, udobnosti, prilike da muškarac gleda ženu u lice i uporne stimulacije klitorisa zbog koje se žene osjećaju poput kraljica. Kad muškarac vidi koliko žena uživa, brzo se prilagodi i njemu seks također bude ugoda. Ovo je jedna od takvih poza, objasnio je Ian Kerner, seksualni terapeut i autor knjige She comes first.

Par u ljubavnom zanosu "Lokot": Zahvalna poza u seksu kod koje veličina uopće nije važna

Ova poza olakšava kontakt oči u oči koji je izrazito važan za stvaranje intimnosti. Prakticiraju ga parovi koji imaju povjerenja jedno u drugo i u nama budi osjećaj seksualne povezanosti, koja je temelj rasplamsavanja dugotrajnih odnosa.

Postoje varijacije na temu koje mogu dodatno uzbuditi strasti. Primjerice, obrnuta Amazonka, u kojoj muškarac također leži na leđima, savijenih koljena, a partnerica na njega sjedne, kao na stolicu, naslonjena na listove svog partnera.

Par u krevetu 1111 žena otkrilo: Poza u seksu koju stvarno ne volimo

Koje su prednosti poze Amazonke?

Seksualni terapeut Ian Kerner, naveo je neke od prednosti zbog kojih bi češće trebali prakticirati pozu Amazonke.

  1. Mogućnost zajedničkog orgazma
  2. Mogućnost uključivanja seksualnih igračaka
  3. Omogućuje kontakt oči u oči koji je ključan za seksualnu intimnost i stvaranje dubljeg odnosa.
  4. Korisna je za žensko samopouzdanje
  5. Partner ima slobodne ruke za dodire koji su također ključ dobrog seksa, posebno kod žena.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju