Sinoć je u Muzeju umjetnosti Metropolitan u New Yorku održan najvažniji crveni tepih u modnom kalendaru – onaj Met Gala.

Galerija Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 4 Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 3 Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 5 +1 Penelope Cruz zablistala je na Met Gali u Chanelovoj haute couture haljini

Met gala je dobrotvorni događaj koji se organizira svake godine prvog ponedjeljka u svibnju kako bi prikupio financijska sredstva za rad Instituta za kostime pri Muzeju umjetnosti Metropolitan u New Yorku, a koja je povezana s otvaranjem posebne modne izložbe.

Ovogodišnja izložba Instituta za kostim "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" proslavit će rad i život slavnog njemačkog dizajnera koji je tijekom svoje plodonosne karijere dizajnirao pamtljive komade za poznate modne kuće poput Patoua, Balmaina, Chloea, Fendija i Chanela.

Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 2 Penelope Cruz zablistala je na Met Gali u Chanelovoj haute couture haljini (Foto: Afp)

Uz Annu Wintour, domaćini ovogodišnje Met Gale bili su Penelope Cruz, Michaela Coel, Roger Federer i Dua Lipa. Domaćica Penelope Cruz koja je već godinama ambasadorica Chanela pridržavala se teme i odjenula „u čast Karlu“.

Točnije, nosila je svijetloplavu Chanelovu balsku haljinu sa slojevitom suknjom A kroja ukrašenu šljokicama, biserima i svjetlećim kamenčićima na predjelu korzeta.

Penelope Cruz u Chanelu na Met Gali 2023. - 5 Moderna krinolina Penelope Cruz (Foto: Afp)

Model je to koji je Karl Lagerfeld dizajnirao za haute couture kolekciju ove francuske modne kuće za proljeće / ljeto 1988. godine

Riječ je o modernoj interpretaciji klasične balske haljine s naglašenim strukom, romantičnom krinolinom, ali i prozirnom kapuljačom od organze obrubljenom šljokicama. Penelope Cruz zaokružila je izgled s kožnatim remenom te s nekoliko upečatljivih komada nakita.

Moj dragi Karl, nadam se da osjećaš ljubav. Znam da je osjećaš,
napisala je španjolska glumica na svojem Instagramu te podijelila nekoliko fotografskih trenutaka s legendarnim dizajnerom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju