Sezona zimskih sniženja i službeno ja započela. Mnogi će zato u narednim tjednima iskoristiti priliku kako bi po povoljnijim cijenama kupili neki odjevni komad koji već dulje vrijeme priželjkuju. Ako se spremate investirati u zimsku garderobu, onda bi vas moglo zanimati zbog kojih se to boja zimski odjevni komad vizualno doimaju znatno skuplji nego što zapravo jesu.

Galerija

Nije tajna da boja uvelike utječe na izgled pojedine odjeće ili dodataka, a u klasičnoj zimskoj paleti boja nalaze se nijanse koje svaki komad čine sofisticiranijim.

TAMNOSMEĐA

I dok u ljetnim kombinacijama rijetko ima mjesta za ovu nijansu smeđe boje, u zimskim izdanjima itekako je zastupljena. Tamnosmeđi kaput, jakna, sako, vunene hlače, džemper… Sve su ovo sjajni dodaci zimskoj garderobi.

Odjevna kombinacija
Tamnosmeđi kaput (Foto: Shutterstock)

BEŽ

O ovoj obožavanoj boji sve je već rečeno. Ako u svoju zimsku garderobu želite ubaciti jedan kaput, neka to bude model u bež nijansi jer s tim klasikom jednostavno ne možete pogriješiti. Naravno, i svi ostali komadi u ovim nijansama izgledat će elegantno, sofisticirano i - skuplje.

Odjevna kombinacija
Bež nijanse (Foto: Shutterstock)

SIVA

Apsolutna kraljica neutralnih zimskih boja. Ona je zapravo svijetli ekvivalent voljene crne boje. U situacijama kada biste rado nosili nešto crno, ali želite malo ublažiti dojam, to ćete najlakše postići odabirom sivih komada.

Odjevna kombinacija
Siva odjevna kombinacija (Foto: Getty Images)

BORDO

Također poznata i kao boja trule višnje ili boja crvenog vina, bordo je sjajna boja za zimske kombinacije, pogotovo kada se spoji s ostalim bojama na ovom popisu.

Odjevna kombinacija
Bordo boja (Foto: Getty Images)

NARANČASTA

Jedna pomalo neočekivana boja na listi je narančasta. Iako bismo je vizualno prije spojili s ljetom, ona itekako dobro izgleda u zimskim izdanjima. Topla je i malo će "začiniti" svako izdanje te biti sjajan kontrast neutralnim nijansama.

Odjevna kombinacija
Narančasta boja u odjevnoj kombinaciji (Foto: Getty Images)