Ako se spremate investirati u zimsku garderobu, onda bi vas moglo zanimati zbog kojih se to boja zimski odjevni komad vizualno doimaju znatno skuplji nego što zapravo jesu.

Galerija Odjevne kombinacije - 5 Odjevne kombinacije - 2 Odjevne kombinacije - 13 +10 Odjevne kombinacije - 11

Nije tajna da boja uvelike utječe na izgled pojedine odjeće ili dodataka, a u klasičnoj zimskoj paleti boja nalaze se nijanse koje svaki komad čine sofisticiranijim.

Tamnosmeđa

I dok u ljetnim kombinacijama rijetko ima mjesta za ovu nijansu smeđe boje, u zimskim izdanjima itekako je zastupljena. Tamnosmeđi kaput, jakna, sako, vunene hlače, džemper… Sve su ovo sjajni dodaci zimskoj garderobi.

Odjevne kombinacije - 5 Smeđa boja je sjajan dodatak zimskoj garderobi (Foto: Shutterstock)

Bež

O ovoj obožavanoj boji sve je već rečeno. Ako u svoju zimsku garderobu želite ubaciti jedan kaput, neka to bude model u bež nijansi jer s tim klasikom jednostavno ne možete pogriješiti. Naravno, i svi ostali komadi u ovim nijansama izgledat će elegantno, sofisticirano i - skuplje.

Odjevne kombinacije - 13 O obožavanoj bež boji sve je već rečeno (Foto: Shutterstock)

Siva

Apsolutna kraljica neutralnih zimskih boja. Ona je zapravo svijetli ekvivalent voljene crne boje. U situacijama kada biste rado nosili nešto crno, ali želite malo ublažiti dojam, to ćete najlakše postići odabirom sivih komada.

Odjevne kombinacije - 6 Siva je apsolutna kraljica neutralnih zimskih boja (Foto: Shutterstock)

Bordo

Također poznata i kao boja trule višnje ili boja crvenog vina, bordo je sjajna boja za zimske kombinacije, pogotovo kada se spoji s ostalim bojama na ovom popisu.

Odjevne kombinacije - 3 Bordo je sjajna boja za zimske kombinacije (Foto: Shutterstock)

Narančasta

Jedna pomalo neočekivana boja na listi je narančasta. Iako bismo je vizualno prije spojili s ljetom, ona itekako dobro izgleda u zimskim izdanjima. Topla je i malo će "začiniti" svako izdanje te biti sjajan kontrast neutralnim nijansama.

Odjevne kombinacije - 14 Jedna pomalo neočekivana boja na listi je narančasta (Foto: Shutterstock)

Mornarskoplava

Iako je crna boja sastavni dio zimske palete, mornarsko plave nijanse birajte ako želite nježniji pristup.

Osim što zahvaljujući ovoj nijansi zimska garderoba izgleda skuplje, mornarskoplava izgleda fantastično u kombinaciji s bijelim, bež i sivim komadima tako da ćete je lako kombinirati s ostatkom garderobe.

Odjevne kombinacije - 7 Mornarskoplava izgleda fantastično u kombinaciji s mnogim bojama (Foto: Shutterstock)

Krem bijela

Krem bijela ili prljavo bijela boja je verzija bijele koja ima topliji ton. S obzirom na to da se radi o neutralnoj boji, uz nju pristaju gotovo sve boje, a prilikom kombiniranja u obzir posebno uzmite smeđu, sivu, bijelu i plavu boju.

Odjevne kombinacije - 1 Krem bijela je još jedna neutralna nijansa koja izgleda sjajno kao dio zimske garderobe (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju