Uvijač za trepavice u trenu će trepavice učiniti dužima i gušćima, dok će oči izgledati otvorenije i izražajnije – no samo ako trepavice uvijate pravilno i izbjegavate iduće greške, koje čak mogu i oštetiti trepavice.

1. Uvijate trepavice nakon što ste nanijeli maskaru
Osim što će uvijač biti zaprljan ostacima maskare, uvijanje trepavica nakon što ste nanijeli maskaru može oštetiti trepavice. Maskara čini trepavice tvrđima i manje fleksibilnima zbog čega mogu puknuti ili ih čak možete iščupati ako se maskara nije u potpunosti osušila.

Dakle, trepavice uvijek uvijajte prije nanošenja maskare te pazite da na trepavicama nemate nikakve ostatke maskare od prethodnog dana.

2. Prejako stišćete uvijač
Želite li imati duge, zdrave trepavice, kada ih uvijate uvijač pritisnite samo jednom i to nježno. Prejako stiskanje uvijača može uviti trepavice na neželjeni način, pod kutom od 90 stupnjeva, a ne im dati lijepi zaobljeni izgled, a osim toga trepavice mogu i puknuti.

Uvijač koristite tako da ga stavite blizu korijena trepavica pazeći da ne dodiruje kožu kapaka. Lagano stisnite i držite nekoliko sekundi, a zatim otpustite te isto učinite na sredini trepavica. Ponovite idući prema vrhovima trepavica – na taj način dobit ćete lijepe, postepeno zaobljene trepavice, a ne oštru krivulju.

Slika nije dostupna Kultne i obožavane: Pet maskara kojima se žene vraćaju čak i desetljećima

3. Ne čistite uvijač za trepavice
Na uvijaču se s vremenom mogu nakupiti ostaci linera, sjenila, bakterije i stanice mrtve kože što može utjecati na njegovu efikasnost.

Zbog toga jednom tjedno, ili koliko je potrebno, pamučnu blazinicu ili komadić vate natopite s malo medicinskog alkohola te prebrišite cijeli uvijač. Pustite da se uvijač u potpunosti osuši prije upotrebe.

Jeftine čudotvorke: Pet povoljnih maskara koje žene ne prestaju hvaliti +0 Essence Lash Princess False Lash Effect maskara, 28,90 kn

4. Nikad ne mijenjate jastučić uvijača
Tijekom vremena, mali jastučić unutar uvijača može se uprljati, popucati ili oštetiti što će umanjiti vijek trajanja uvijača. Uz to, ako se jastučić, koji štiti trepavice, ošteti, to može oštetiti i trepavice ako dođu u kontakt s metalnim dijelom.

Svakih nekoliko mjeseci promijenite jastučić na uvijaču, odnosno kada primijetite da je uprljan ili oštećen. Neki uvijači dolaze sa zamjenskim jastučićima, a ako to nije slučaj, vrlo često mogu se kupiti kod brenda čiji je i uvijač.

Trepavice Sedam maskara s efektom umjetnih trepavica koje dobivaju najviše pohvala

5. Kupujete uvijače loše kvalitete
Želite uvijač koji će trepavice učinkovito uviti bez da ih ošteti, što znači da je bitna njegova kvaliteta. Isplati se investirati u kvalitetan uvijač za trepavice, a mogu se pronaći i kvalitetni po pristupačnim cijenama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju