Mnoge bi žene da moraju odabrati samo jedan kozmetički proizvod koji smiju koristiti do kraja života odabrale maskaru.

Galerija

Maskara je onaj dodatak u kozmetičkoj torbici zbog kojeg naše trebavice izgledaju duže, gušće, ljepše... Uz to, zahvaljujući lijepim trepavicama dodatno se ističe i ljepota očiju i, vrlo često, ostatak make-upa postane gotovo pa nebitan.

Maskara je dakle čudotvorac koji u samo nekoliko trenutaka i poteza može napraviti čudo za naše trepavice, oči i pogled. Zato mnoge žene ulažu poseban trud kako bi pronašle najbolju opciju za sebe.

Ponuda maskara na tržištu uistinu je široka, a potraga za idealnom zna biti obilježena pokušajima i promašajima.

Međutim, postoje neke maskare kojima se žene uvijek rado vraćaju, čak i desetljećima. Mi smo izdvojili njih pet koje imaju kultni status u svijetu ljepote.

1. Maybelline Great Lash Washable maskara

Vjerovali ili ne, ova maskara radi čuda za trepavice od 70-ih godina prošloga stoljeća. Žene je vole zbog četkice kojom je lako rukovati i formule bez grudica koja se ne razmazuje pred očima, a veliki je plus i njezina cijena.

Maybelline Great Lash maskara, 28 kuna (notino.ht)
Maybelline Great Lash maskara, 28 kuna (notino.ht) (Foto: notino.hr)2. L’Oréal Paris Voluminous Original maskara

Ova maskara na tržištu se pojavila prije gotovo 30 godina i otad ima svoje vjerne obožavateljice. Razlog su sigurno predivne uvijene trepavice i to što dolazi u više boja te u vodootpornoj veziji. Naravno, crna verzija nema konkurenciju.

L’Oréal Paris Voluminous Original maskara
L’Oréal Paris Voluminous Original maskara (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Dior Diorshow maskara

Na tržištu je nešto manje od dva desetljeća, od 2002. godine, ali 18 godina bilo je dovoljno da stekne kultni status u beauty svijetu.

Postoji priča da je tadašnji kreativni direktor Diora, John Galliano, htio da njegovi modeli šetaju pistom s "debelim" trepavicama. Zato je uzeo četkicu za zube koju je namočio u crnu tekućinu. Njegova je ideja upalila, a stručni tim onda je njegovu ideju pretvorio u maskaru. I legenda je rođena.

Kako god, ova maskara pokrenula je trend velikih četkica za maskare, a obožavali su je vizažisti, slavne osobe, svi... Njezina četkica s godinama je ostala jednako velika, a mijenjala se formula kako bi bila još bolja.

Dior Diorshow maskara, 225 kn
Dior Diorshow maskara, 225 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)


4. Max Factor 2000 Calorie maskara

Za ovu maskaru sigurno ste čuli. Na tržištu se pojavila 1989. godine, a osim "običnih" žena vole je i vizažisti diljem svijeta.

Zahvaljujući njezinoj formuli volumen trepavica povećava se za više od 300 posto, a budući da nema mirisa, idealna je za žene s osjetljivim očima i one koje nose leće.

Max Factor 2000 calorie, 55,20 kn
Max Factor 2000 calorie, 55,20 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Lancome Hypnose maskara

Žene kojima je prva maskara bila ona brenda Lancome kažu da su odmah na početku postavile visoke standarde koje je kasnije bilo teško dostići nekom drugom maskarom.

Prva Lancome maskara na tržištu se pojavila 40-ih godina prošlog stoljeća, a prvu modernu tekuću maskaru predstavili su 1964. godine i otad nastavljaju sa stalnim inovacijama.

Svojim formulama oduševljavali su žene diljem svijeta desetljećima, a ništa različito nije se dogodilo ni 2004. godine kada je lansirana maskara Hypnose, koja je postala njihov najprodavaniji proizvod.

Zbog četkice s 1000 vlakana žene je obožavaju, a koliko je popularna, najbolje dokazuje podatak da se u svijetu jedna ova maskara proda svakih 36 sekundi. U manje od dva desetljeća postojanja zaslužila je da bude na ljestvicama kultnih proizvoda.

Lancome Hypnose maskara, 216 kn
Lancome Hypnose maskara, 216 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)