Možda Advent više nije kao što je nekada bio, no ništa vas ne sprječava da atmosferu Adventa i blagdanski duh ne unesete u vaše domove i napravite mini Advent u kojem će jednako uživati mlađi i stariji.

Odredite temu blagdanskog tuluma
Iako smo na samom početku blagdanskog razdoblja, domovi se već sad ukrašavaju na veliko, drvca se postavljaju ranije, a lampice krase gotovo svako pročelje. Čini se kako su ove godine ljudi željni pozitive i topline više nego ikada dosad, pa se s dekoracijama počelo ranije. U taj vlak lako je uskočiti, a jedino što je bitno jest odabrati one ukrase koji će za vas biti pravi odraz blagdanske atmosfere. I dok će se jedni odlučiti na decentan i jednostavan dekor koji će projicirati pravi bijeli Božić, drugi će se zamotati u karirane dekice, odjenuti ružne božićne pulovere i ukrasiti prostor hrpom lampica i ukrasa Djeda Božićnjaka. Za koju god varijantu da se vi odlučite, takva blagdanska atmosfera jednostavno poziva na druženje s najmilijima, posebice ako uživaju u ovom najljepšem dobu godine jednako kao i vi.

Fotokutak
Ako želite božićni party ili druženje dovesti na novu razinu, trebate odabrati jedan kutak u vašem domu koji ćete ukrasiti i oduševiti sve pozvane. Sada je vrijeme da izvadite sve lampice, zvijezde, orašare i girlande i napravite fotokutak koji će izgledati kao da je ispao iz božićnih filmova. Uz fotelju, božićno drvce ukrašeno kuglicama i lampice taj će kutak biti pun pogodak, a goste nećete moći od njega odvojiti. Možete nabaviti raznorazne foto rekvizite uz koje ćete se s lakoćom pretvoriti u djeda Božićnjaka ili njegova pomagača vilenjaka i tako začiniti ovo blagdansko razdoblje s mnogo smijeha i veselja.



Kreirajte blagdanski koktel za svakog
Svaki Advent, ali ni blagdanska zabava ne može proći bez prigodnih pića koja griju, vesele i kojima najradije nazdravljamo uspjesima u prošloj i, naravno, još sjajnijim trenucima u novoj godini. S čašom u ruci lako se započinje razgovor s nekim koga dugo niste vidjeli, a još lakše se prepričavaju događaji koji podignu atmosferu na svakom druženju. Malo drugačiji džin-tonik bit će sigurno omiljeno piće na svakom blagdanskom tulumu i za one koji ne ljube njegovu gorčinu ili pak paze na liniju.

Ako u vašem baru imate Schweppes Slimline tonik bez šećera, uz njegov nježni reski okus sve verzije džin tonika bit će omiljena pića u vašem dnevnom boravku u kojem će bez kompromisa uživati svi. Odlično će se uklopiti u drugim koktelima, onima koje posebno kreirate za vaše goste bilo to provjerene recepture ili nešto što ste sami smislili u trenutku. Svoj blagdanski koktel kao preporuku kuće i recept zapišite na malu ploču ili ga ostavite na vidljivo mjesto. Kao ideju za najsvečaniji kokktel koji će se sigurno piti cijelu noć, ljubitelja Schweppesa preporučuju VermouTonic kojeg možete napraviti u trenu.

Sastojci:
100 ml Schweppes Slimline tonika
50 ml Rosso Vermoutha

Ukras:
Kriške naranče

Priprema:
Nižu koktelsku čašu napunite ledom te dodajte 50ml Rosso Vermoutha i 100 ml Schweppes Slimline tonika, te ga ukrasite kriškama naranče.

Više ideja za osvježavajuće i zanimljive koktele od kojih ćete naći onaj baš po vašem guštu pronađite ovdje.

Pripremite ''hranu s ulice'' doma
Ništa ne govori Božić tako dobro kao slatki miris slasnih delicija u zraku koje vas čekaju iza svakog ugla. Ukusne specijalitete možete napraviti i kod kuće, zbog čega će vam cijeli dom zamirisati na Božić. Oni hrabri mogu se odvažiti na izradu pomalo kompliciranih germknedli, dok se oni koji nisu na ti s eksperimentiranjem mogu odlučiti na jednostavne fritule s različitim posipima i umacima koje će obožavati vaši najmiliji. Napraviti možete i jednostavan finger food koji će izgledati jednako efektno koliko će biti i ukusno, a koji će dati vašem božićnom partiju dozu profinjenosti. Bruschetti pripremljeni na različite načine ili vruće mini košarice, mini tacosi ili tortilje biti će pun pogodak ako ih uključite u blagdansko druženje kod kuće koje će trajati do dugo u noć.

Advertisement

Božićni popis pjesama
Čim smo zakoračili u najljepši mjesec u godini – onaj dvanaesti, radijske postaje, trgovine i kafići gotovo momentalno su nas počeli zasipavati božićnim pjesmama koje bacaju u neka davna i možda ljepša vremena i oživljavaju pravi duh Božića. Ovaj blagdanski ugođaj i sami možete unijeti u svoj dom i stvoriti pravu atmosferu adventa uz popis 30 najboljih modernih i klasičnih božićnih pjesama, na koje ćete plesati do iznemoglosti – od Sinatre i Bing Crosbyja do neizostavne Mariah Carey i Whama!. Uživajte u blagdanskim i predblagdanskim druženjima uz nezaboravne hitove i omiljeni napitak u ruci i zaključite ovu pomalo tmurnu godinu u veselom tonu.

Tražite li još ideja kako provesti sjajne blagdanske trenutke, potražite inspiraciju ovdje. 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Schweppes po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju