Ovih ste dana na društvenim mrežama mogli naletjeti na poruke onih koji unatoč svim upozorenjima o važnosti ostanka doma pokušavaju nagovoriti svoje kozmetičarke da im urede - nokte.

Omiljeni oduvijek i zauvijek: 10 kultnih lakova za nokte koji pobjeđuju sve trendove Essie (Ballet Slippers), 68,60 kn OPI (Lincoln Park After Dark), 99 kn Revlon (Cherries In The Snow), 45,90 kn +6 NARS (Orgasm), 16 funti (138,03 kn)

Nekima, čini se, ni zatvaranje kozmetičkih salona nije bio dovoljno dobar argument da na neko vrijeme ipak moraju odustati od profesionalne manikure, gelirana noktiju, trajnog laka...

Iako su takve osobe u manjini, neodgovornost manjine je dovoljna da se stanje s koronavirusom pogorša. Zato je bitno da se svi počnemo ponašati odgovorno i ostanemo u našim domovima.

Razdoblje bez odlaska kozmetičarki iskoristite kao priliku da se vaši nokti oporave od raznih tretmana, a ako ipak volite imati nalakirane nokte, što je također u redu, sami napravite manikuru kod kuće.

I to je izvedivo bez previše muke. Mnoge žene i inače se brinu za svoje nokte bez pomoći kozmetičarke.

Slika nije dostupna Spas za neodlučne: Omiljena manikura s kojom će nokti biti u prvom planu

Slika nije dostupna Elegancija na rukama: Nova lica ženstvene manikure koja se vratila na velika vrata

U nastavku pročitajte i nekoliko savjeta s kojima će vaši nokti blistati bez da sebe i druge izlažete opasnosti.

1. Pripremite sve potrebno

Odaberite kutak za sređivanje svojih noktiju. Njegov dio neka obavezno bude čvrsta ravna površina na koju ćete staviti ruke.

Pripremite i odgovarajuće alate - aceton, vaticu, turpijicu za nokte i, naravno, lak ili lakove, ovisno o vašim željama.

2. Pripremite notke za lakiranje

Pobrinite se da prije lakiranja vaši nokti budu čisti. Uklonite i bilo kakvu zaostalu boju, odnosno lak.

3. Skratite/oblikujte nokte

Ukoliko su vam nokti predugi skratite ih, a nakon toga turpijicom izravnajte i oblikujte rubove.

Kada završite s oblikovanjem pomoću vatice i acetona još jednom očistite površinu nokta kako bi bila glatka i spremna za nanošenje laka.

4. Lakiranje

Sada će vam ona ravna površina biti od velike pomoći. Ruku stavite na nju i krenite s lakiranjem. Stručnjaci savjetuju da krenete sa srednjim prstom, a onda da lak nanosite na nokte sa strane.

Odvojite dovoljno vremena da se lak osuši i između nanošenja prvog i drugog sloja pričekajte pet do deset minuta. Budite jednako strpljivi i nakon nanošenja drugog sloja kako već par minuta kasnije ne biste trebali raditi popravke.

5. Oprezno sa zanokticama

Kada su u pitanju zanoktice, nemojte ih pokušati otrgnuti ili odgristi.

Posljedice mogu biti ranice, krvarenje pa čak i bakterije ili infekcije.

- Ako silno želite riješiti problem sa zanokticama prvo operite ruke kako biste spriječili širenje klica na tom području.

- Nakon toga ih omekšajte toplom vodom, a na problematično područje možete kružnim pokretima nanijeti i mineralno ulje ili vazelin.

- Pričekajte 10-ak minuta da zanoktice omekšaju.

- Upotrijebiti dezinficirane škare za nokte kako biste odrezali zanokticu. Ako je ona na dominantnoj ruci i ne možete to učiniti sami, zamolite nekoga da vam pomogne.

- Obavezno odrežite samo viseći dio, a ne živu kožu.

- Ako slučajno pretjerate i počnete krvariti, isprerite ranu vodom i premažite antibakterijskom kremom.

- Kada odrežete zanoktice navlažite to područje.

Ako nemate opremu za manikuru, onda se strpite do kraja ove situacije kada ćemo se svi moći vratiti našim "dosadnim" životima i odlascima u omiljene salone.

Nikako ne pokušavajte doći do kozmetičarke koja će biti voljna pomoći vam. Na taj način ugrožavate ne samo sebe i nju, nego i članove vaših obitelji, itd., itd....

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju