Jeste li ikada otišli sami u kino ili pogledati kazališnu predstavu? Taj čin naučit će vas mnogim pozitivnim lekcijama.

1. Ne morate uvijek biti okruženi svojim ljudima
Nema dvojbe u to da je čovjek društveno biće. No to ne znači da se ponekad ne možete odmaknuti od svog društva i/ili partnera te samostalno raditi neke stvari.

Dapače, samostalno provođenje vremena dio je recepta za uspjeh brojnih odnosa, kako prijateljskih tako i partnerskih. Zato barem jednom mjesečno odlučite sami provesti vrijeme u nekoj aktivnosti koju volite.

2. Dobar je osjećaj samostalno donositi odluke
Kada odlučite sami otići pogledati film ili predstavu, vi ste jedini koji će donijeti odluku o tome što ćete gledati. Nema kompromisa, nema dogovora s drugima.

Taj mali korak pomoći će vam da i u drugim životnim situacijama budete sigurni u sebe i svoje odluke. Dakako, to će sve teći postepeno, no s vremenom ćete prestati pitati druge što misle o ovome ili onome kada je u pitanju odluka koju morate donijeti isključivo vi.

3. Shvaćate da ste mnogo hrabriji nego što mislite
Kada bilo koju aktivnost radite sami, to vas tjera da izađete iz svoje zone ugode. Potiče vas da budete samouvjereni i zaboravite sve ono zbog čega ste se nekad bojali.

Od trenutka kada sjednete u dvorani, osjetit ćete kako rušite svoje unutarnje granice i otkrivate nove lijepe stvari o sebi. Primijetit ćete da vam ne smeta biti sami neko vrijeme.

Žena u kafiću Priuštite si i ovakav izlazak: Kako sam naučila uživati na kavi u kafiću - u svom društvu

4. Niste jedini koji to rade
Iako na početku odluke o samostalnom odlasku u kino ili kazalište imate dvojbe i mislite da će svi gledati u vas, jednom kada dođete ondje, shvatit ćete da niste jedini s istim planom.

Tu su i mame koje su odlučile imati večer za sebe, osobe koje se ne mogu dogovoriti sa svojim partnerom o filmu koji bi zajedno gledali, osobe koju su odlučile izvesti same sebe na spoj sa sobom i brojni drugi. Baš nitko ne gleda u vas i ne komentira vašu odluku da izađete sami.

5. Gradite samopouzdanje
Kada probijete led i prvi put odete sami pogledati film ili predstavu, to će vam dati dodatno samopouzdanje da se odvažite i na druge stvari.

Samopouzdanje u psihologiji podrazumijeva sliku ili dojam osobe o samoj sebi. Može se odnositi na lik i sposobnosti pojedinca, sjećanja na zbivanja iz prošlosti i vlastite percepcije. Na samopouzdanje mogu utjecati vanjski čimbenici, kao što je, primjerice, ponavljanje sličnih aktivnosti u sličnim situacijama.

Odlazak u kino ili kazalište upravo je takav primjer.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju