Čim slavne modne kuće prikažu svoje kolekcije na Tjednima mode, stručnjaci se već bacaju na predviđanje novih trendova. Međutim, u kojoj će mjeri ti trendovi uistinu zaživjeti najbolje se vidi po kolekcijama komercijalnih i „high street“ modnih brendova. U nastavku provjerite koji modeli trenutno dominiraju u njihovoj ponudi.

 

Galerija Tosca Blu (Karla), 199 EUR Slingback modeli s niskom potpeticom Stradivarius, 22,99 EUR +7 Balerinke

1. Slingback modeli s niskom potpeticom

Tosca Blu (Karla), 199 EUR Tosca Blu (Karla), 199 EUR (Foto: Karla)

Cipele sa zatvorenim prstima i otvorenom petom odavno se nameću kao jedan od najpopularnijih proljetno-ljetnih modela, pogotovo one s višom blok-potpeticom koja se pokazala kao vrlo udobna za nošenje. Za novu sezonu najavljuje se popularnost modela s ravnim potplatom i niskom potpeticom.

Slingback modeli s niskom potpeticom Slingback modeli s niskom potpeticom (Foto: Profimedia)

2. Balerinke

Stradivarius, 22,99 EUR Stradivarius, 22,99 EUR (Foto: Stradivarius)

Posvuda su, u svim bojama i svim varijantama. Kakve god balerinke odaberete ove sezone, nećete pogriješiti. Klasične su uvijek poželjne, Mary Jane modeli s remenčićem također, a odličan odabir su i balerinke s ukrasnim aplikacijama.

Balerinke Balerinke (Foto: Profimedia)

3. Mokasine

Next, 38 EUR Next, 38 EUR (Foto: Next)

Nema kraja njihovoj popularnosti. Voljeli ih ili mrzili, mokasine su tu i ne namjeravaju otići. U večini naših anketa, čitateljice portala nisu se izjasnile kao obožavateljice mokasina, ali one koje ih preferiraju smatraju da udobnijih proljetnih cipela jednostavno nema.

Mokasine Mokasine (Foto: Profimedia)

4. Crvene cipele

Zara, 59,95 EUR Zara, 59,95 EUR (Foto: Zara)

Među bojama koje će obilježiti 2024. godinu, nalazi se i crvena. Komercijalni modni brendovi pripremili su se za to i u svoju ponudu uvrstili obilje cipela u raznim nijansama crvene. Za odvažnije dame tu su modeli u jarkim i efektnim nijansama, a za one koje žele samo mali dašak vatre u svom izdanju, poslužit će modeli u zagasitijim nijansama.

Crvene cipele Crvene cipele (Foto: Profimedia)

5. Modeli s mačjom potpeticom

Hogl (Rodea), 219, 90 EUR Hogl (Rodea), 219, 90 EUR (Foto: Rodea)

Idealan odabir za žene koje ne vole visoke potpetice, ali također nisu obožavateljice često neudobnih ravnih potplata. Salonke s takozvanom mačjom potpeticom odličan su odabir za svečanije prigode poput raznih proslava, crkvenih ceremonija kao što su krizme i krštenja ili pak svadbe.

Modeli s Modeli s (Foto: Profimedia)

  Severina u svojoj garderobi ima 10 modela štikli koje žele žene diljem svijeta Severina u zlatnim štiklama koje potpisuje Giuseppe Zanotti Severina u štiklama modne kuće Dolce & Gabbana Severina u štiklama iz kolekcije Jimmy Choo x Mugler +7 Severina u štiklama Giambattiste Vallija

Zgodna dama iz Zagreba u jednima od najpopularnijih salonki svih vremena Chanelove slingback salonke u kolekciji za jesen/zimu 1969./1970. Chanelove kultne salonke 1972. godine Chanelove salonke u kolekciji za proljeće/ljeto 2015. godine +5 Kultne Chanelove salonke s potpeticom od 6,5 centimetara

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju