Na popisu najpopularnijih dizajnerskih cipela svih vremena nalaze se i razne salonke, a jedne od najpopularnijih definitivno su one s potpisom cijenjene francuske modne kuće Chanel.

Galerija Chanelove slingback salonke u kolekciji za jesen/zimu 1969./1970. Chanelove kultne salonke 1972. godine Chanelove salonke u kolekciji za proljeće/ljeto 2015. godine +5 Kultne Chanelove salonke s potpeticom od 6,5 centimetara

Njihov slingback model s otvorenom petom i blok-potpeticom nastao je krajem 50-ih godina 20. stoljeća te već desetljećima ima kultni status među ljubiteljicama cipela.

Chanelove slingback salonke u kolekciji za jesen/zimu 1969./1970. Chanelove slingback salonke u kolekciji za jesen/zimu 1969./1970. (Foto: Profimedia)

S punim pravom jer je u pitanju model vrlo jednostavna, ali lijepa dizajna, nosiv u svim prigodama.

Danas u Chanelovoj ponudi postoje razne slingback varijante, ali klasikom se smatra ona s potpeticom od 6,5 centimetara. Među najtraženijima je model u bež boji s kontrastnim crnim vrhom kakav smo imali priliju vidjeti i u modnom izdanju sa zagrebačke špice.

Kultne Chanelove salonke s potpeticom od 6,5 centimetara Kultne Chanelove salonke s potpeticom od 6,5 centimetara (Foto: Chanel)

Naša današnja street style zvijezda odlučila se za ultimativnu klasiku odjenuvši hlače i pulover u crnoj boji te bež kaput.

S obzirom na paletu boja zastupljenu u ovoj svevremenskoj kombinaciji, Chanelove salonke pokazale su se kao uistinu savršen dodatak.

Dama sa zagrebačke špice u kultnim Chanelovim salonkama Dama sa zagrebačke špice u kultnim Chanelovim salonkama (Foto: Josip Moler/Cropix)

Ujutro izađeš u bež i crnoj, večeraš u bež i crnoj, odeš na koktel u bež i crnoj. Uređena si od jutra do mraka, zaključila je Coco Chanel kada je prvi put predstavila svoje dvobojne salonke čija popularnost jednostavno ne jenjava.

Chanelove salonke u kolekciji za proljeće/ljeto 2015. godine Chanelove salonke u kolekciji za proljeće/ljeto 2015. godine (Foto: Profimedia)

Redovit su gost u kombinacijama trendseterica, modnih influenserica i poznatih dama. Obožavaju ih i slavne Francuskinje svih generacija.

Lily Rose Depp u Chanelovim kultnim salonkama Lily Rose Depp u Chanelovim kultnim salonkama (Foto: Profimedia)

Primjerice, Lily-Rose Depp ima modele u raznim bojama i nosi ih posvuda, u raznim prigodama, od poziranja fotografima u Cannesu do ležerne šetnje Los Angelesom. 

Chanelove salonke u street style izdanju s Pariškog tjedna mode Chanelove salonke u street style izdanju s Pariškog tjedna mode (Foto: Shutterstock)

Šik "gumenjače"? O da, i to je moguće, dokazuju to ova dva izdanja iz Zagreba Chanelove gumene čizme na zagrebačkoj špici Chanelove gumene čizme na zagrebačkoj špici Lori Harvey u Chanelovim gumenim čizmama +7 Irina Shayk u Chanelovim gumenim čizmama iz kolekcije za jesen/zimu 2018./2019.

U trapericama na Chanelovu reviju? Može, tako to rade ove tri šik Francuskinje Caroline de Maigret Vanessa Paradis Elsa Zylberstein +1 Elsa Zylberstein i Vanessa Paradis na reviji modne kuće Chanel

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju