Ljubavni početci uvijek su tako uzbudljivi, posebno kad smo mladi i ludi. Strast je na samom vrhuncu, problemi se mjere u milimetrima, a odnos koji treba izgraditi zanimljiv je izazov za oboje.

Posao, problemi, stres, djeca, novac… samo su neke brige koje seks stavljaju na dno liste prioriteta. A onda naš odnos polako propada jer smo zanemarili intimnost, jedinu stvar koja brak razlikuje od prijateljstva ili pak kakvog partnerstva.

Stručnjaci s Instituta Kinsey za istraživanje spola, reprodukcije i roda tvrde da parovi koji češće prakticiraju intimne odnose imaju više povjerenja jedno u drugo, lakše im je pokazati ljubav, zdraviji su, uspješniji u poslu i na puno kvalitetniji način pristupaju odgoju djece.

Možda u nešto zrelijim godinama seksualna želja neće imati isti intenzitet kao u dvadesetima, ali trebamo biti svjesni činjenice da to ovisi samo o nama.

Neki parovi, bez obzira na godine, tekuće životne probleme, djecu i posao, ipak znaju kako držati iskru u spavaćoj sobi. U nastavku pročitajte koje su njihove navike.

1. Dobra seksualna komunikacija

Mnogi će se požaliti da partner u krevetu ne radi točno one stvari koje su oni zamislili. Iako nam je svima jasno da partner ne može čitati naše misli - u puno situacija tu činjenicu potpuno zanemarimo. Za dobar i čest seks trebamo izraziti svoje osjećaje, želje i fantazije. Jednostavna rečenica poput: ''Ljubavi, što kažeš na brzinski seks?'' mogla bi postati temelj fantastičnog odnosa u kojom se njeguju i ljubav i intimnost.

2. Stvaranje raspoloženja za seks

Odrasli ljudi tijekom radnog tjedna imaju puno informacija u glavi. Ponekad se nije lako isključiti pa odgađamo seks. Tajna partnera s dobrim seksualnim životom jest prepoznati kad je dobro vrijeme za aktivnosti pod plahtama i to vrijeme dobro iskoristiti.

3. Isprobavanje novih stvari

Ako prakticirate seks s jednom osobom 15 i više godina, vjerojatno se taj slatki pothvat pretvorio u scenarij kojemu znate početak i kraj. Kako biste unijeli malo boje i veselja u spavaću sobu, mogli biste isprobati nešto novo.

Svatko od nas ima barem jednu seksualnu preferenciju, koju popularno volimo nazvati fetiš, pa je najbolja ideja dopustiti partneru da zaviri u najintimniju sferu vašeg uma i sazna što vas zapravo najviše uzbuđuje. Od igračaka i igre uloga, preko zavodljivog rublja pa sve do nešto grublje igre, puno je načina na koje možete popraviti svoj seksualni život.

4. Dejtanje u svim fazama braka

Parovi koji se mogu pohvaliti svojim seksualnim životom znaju da je dejtanje obavezno u svim fazama braka. Istraživanja su pokazala da parovi koji odlaze na večere, u kazališta, na kratka (ili duga) putovanja, ili koji jednostavno odu u šetnju – imaju puno bolji seksualni, ali i ljubavni odnos.

Slika nije dostupna Dosadio vam je doggy? Probajte froggy - novu pozu u seksu dobru za žensko zdravlje

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

5. Vezanje ljubavi i seksa

Parovi koji jednom drugome kažu najljepše dvije riječi tijekom seksa – vode ljubav puno češće, potvrdilo je isto istraživanje. Također, parovi koje izljevi nježnosti potaknu na seks također se mogu pohvaliti s besprijekornim odnosom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju