Vjerovali ili ne, tek nekoliko dana ostalo je do Uskrsa, pa nećemo pogriješiti ako kažemo da već sada možemo početi s laganim pripremama.

Ako ništa drugo, možemo početi razmišljati o tome što i kako ukrašavati ove godine. Mjesto na vrhu liste prioriteta, naravno, imaju pisanice, a ako vam je ponestalo ideja kako ih ukrasiti ili ako biste ove godine uz klasične rado imali i pokoju neobičnu pisanicu, onda će vam se svidjeti ideja koju donosimo u nastavku.

Za nju je zaslužna mlada kreativka, Zadranka Patricia Baradić, majstorica "uradi  sam" sadržaja. Već prošle godine predstavili smo vam njezino životinjsko carstvo, a ove godine jelenu i sovi pridružila se još jedna životinja, preslatka pisanica ovčica.

Slika nije dostupna Životinjsko carstvo: Pisanice koje ćete svake godine vraćati na uskrsni stol

Izrada ovčice koja će sigurno izazvati oduševljenje i privući pozornost na košaru s pisanicama nije komplicirana, a upute kako ju izraditi pročitajte u nastavku.

Za izradu ovčice trebate:

- ispuhano jaje
- pamuk
- crni flomaster
- ružičastu akrilnu boju
- ukrasne žičane trake
- vruće ljepilo.

Postupak izrade:

1. Od pamuka napravite loptice tako što ćete komad pamuka stisnuti između dlanova i kružiti kako biste dobili oblik pompona. Patricia napominje da ih napravite dosta kako biste mogli obložiti cijelu pisanicu.

2. Zalijepite loptice na pisanicu vrućim ljepilom. Ostavite slobodan dio na kojem ćete nacrtati oči, obraze i usta.

3. Od ukrasnih žičanih traka napravite uši.

4. Pomoću ružičaste akrilne boje napravite obraze, a tankim crnim flomasterom nacrtajte ostatak lica.

5. Zalijepite i prethodno napravljene uši i ovčica je gotova.

I to je to! Neodoljiva ovčica spremna je za košaru s pisanicama ili bilo koje drugo mjesto koje ste joj namijenili, a još sjajnih ideja za ukrašavanje doma čeka vas i na blogu mlade Zadranke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju