U nekim dijelovima svijeta 11. kolovoza obilježava se dan sinova i kćeri. Tu činjenicu iskoristili smo kao povod da prenesemo pismo jedne majke svojima sinu i kćeri.

U njemu je sažeto sve ono što im želi u životu, a u njezinim porukama i željama će se, vjerujemo, prepoznati i broje druge mame.

Dragi sine i kćeri,

prvo ti sine. Želim ti da odrasteš u snažnog, ali skromnog čovjeka koji druge voli otvorenog srca i ne boji se to pokazati. U čovjeka koji ima u sebi krije pravu snagu, ali i koji na topao način utječe na svijet oko sebe.

Želim ti da se prema drugima, a posebno prema osobama koje voliš, odnosiš s poštovanjem. Želim da shvatiš da te ranjivost ne čini slabim, a da te strog, oštar stav ne čini muškarcem.

Muškarac si onda kada znaš staviti i potrebe drugih na prvo mjesto, kada se prema svakome odnosiš dostojanstveno i s poštovanjem, kada braniš one koje treba braniti. Muškarac si onda kad shvatiš da su emocije zdrave i nisu nešto što trebaš skrivati cijelo vrijeme.

Ono što moraš znati je da u životu možeš činiti sve što želiš, ali nikad ne zaboravi voljeti cijelim tim putem. Ljubav koja traje cijeli život je navrjedniji dar, zato se nemoj pogubiti u karijeri i staviti ljubav po strani.

Ljubav neka ti bude prioritet. Budi čovjek od riječi i pobrini se da se ljudi koji te vole mogu osloniti na tebe. Nemoj kršiti obećanja. Budi otvorenog srca, ali, naravno, samo onda kad znaš da i od druge strane dobivaš ono što zaslužuješ. Nemoj zaboraviti brinuti za samog sebe. Tek kada budeš sretan sam sa sobom, moći ćeš iskreno usrećiti druge. I zapamti da to nije nikakva sebičnost.

Kći i mama "Sada moram biti tvoja mama, ali nadam se da ću ti jednog dana biti prijateljica"

Ono što želim da znaš je da si voljen u svakom trenutku. Znaj i da je u redu tražiti pomoć i ne moraš uvijek sam znati sve riješiti. Budi primjer drugima, budi čovjek kojeg vrijedi poznavati, kojeg vrijedi voljeti, kojeg se uvijek vrijedi sjećati.

A sada ti moja kćeri. Odrasti u hrabru, dobru i divnu ženu. Ženu koja se svaki dan budi s ciljem da živi život punim plućima. Nikome nemoj dopustiti da te sputava. Budi puna samopouzadanja, ali ne na način da ponižavaš druge kako bi se uzdignula.

Prije svega, voli sebe, iskreno. Želim da uvijek znaš da možeš učiniti sve što poželiš i nikom nemoj dopuštati da te uvjerava u nešto drugo.

Nikad nemoj dopustiti da se zbog nekoga osjećaš manje vrijedno. Ti si snažna i dobra, stvorena za velike stvari. Sama ćeš odlučiti kako će tvoj život izgledati, a u svemu za što se odlučiš ne zaboravi pronaći ljubav. Ljubav koj zaslužuješ.

Veza između teta i nećakinja je posebna "Moja dragocjena djevojčice...": Emotivno pismo nećakinji u kojem će se prepoznati mnoge tete

Nikad se nemoj suzdržavati. Nemoj sumnjati u to da možeš mijenjati svijet, jer možeš. Nemoj se miriti sa stvarima koje su manje od onoga što zaslužuješ, nikad nemoj doputiti bilo kome da se prema tebi ponaša na način koji ne zaslužuješ.

Drži glavu visoko i pomozi onima oko sebe da čine isto. Cijeni svaku ženu u svom životu i slavi je zbog njezine jednistvenosti. Ti moja kćeri budi osoba koju vrijedi poznavati, voljeti i pamtiti je.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju