Dan teta i ujni obilježava se 25. srpnja, a odnos koji tete i ujne imaju sa svojim nećakinjama jedan je od onih posebnih.

Današnji dan iskoristili smo zato kao povod da prenesemo pismo jedne tete svojoj nećakinji. Vjerujemo da iste ili slične želje svaka teta, kao i ujna ima za svoje najdraže djevojčice.

Moja dragocjena djevojčice,

ne bih te mogla više voljeti ni da si moja. Nikad neću zaboraviti dan kad si se rodila.

S tobom danas dijelim tvoje pobjede, radosti, bol i s tobom ću biti na svakom koraku u tvom životu. Gledati te kako odrastaš je dar koji neizmjerno cijenim, a ti uvijek zapamti da sam tu za tebe.

Dopusti mi da te nešto pitam. Znaš li ti uopće koliko si moćna?

Sposobna si za velike stvari. Imaš svrhu na ovom svijetu i potpuno kontrolu nad svojom sudbinom. Tvoj život već je i bit će pun izbora, ali izbori su izbori, a na tebi je da kreiraš svoj vlastiti, jedinstveni put.

Nemoj dopustiti da ti život ovisi o okolnostima. Budi jaka.Budi hrabra. Budi žestoka. Drži se svoje hrabrosti i nikad je nemoj izgubiti.

Slika nije dostupna Najdraže kulerice: Pet životnih lekcija koje tete prenose na nećakinje

Ali budi i osjetljiva i ponizna.

Želim ti da budeš što god ti srce poželi. Ne oponašaj nikoga i budi vjerna samoj sebi.

Neka te ne brinu oni koji ćete možda zvati šeficom ili divom zbog toga. Oni koji te tako nazovu imaju neke svoje priče za ispričati i nemaju veze s tobom.

A ti vrijediš. Nikad se nemoj zadovoljiti s nečim što te ne čini radosnom. Ne boj se riskirati i biti svoja. To je način na koji ćeš doći do onoga što želiš i što ti pripada.

Suoči se i sa svojim strahovima ako je potrebno, ali nemoj biti nepromišljena. Slučaj svoju intiuiciju, vjeruj sebi. Znaš bolje nego što misliš da znaš.

Ovo je tvoj život i samoj sebi duguješ da ga živiš onako kako želiš. Nikad nemoj pomisliti da si zbog toga sebična. Ali, naravno, pazi na druge ljude, budi ljubazna, pomozi im kada je potrebno, budi obzirna.

Slika nije dostupna Posebna životna uloga: 10 znakova da ste teta koju nećaci obožavaju

Strast, svrha i vrijednosti jednako su važne kao odanost, naporan rad i zalaganje.

Nemoj skrivati uzbuđenje i nemoj dopustiti bilo kome da ti kaže da su tvoje strasti nerealne ili smiješne. One su tvoje. Sanjaj velike snove.

Tvoja obitelj te voli bez obzira na sve. Život ne mora i vjerojatno neće uvijek biti besprijekoran, ali ti ćeš uvijek biti voljena.

Nemoj dopustiti ni da dijete u tebi nestane. Sve dok je ono tu nalazit ćeš put do sreće i radosti u životu.

Budi odvažna, budi hrabra, vjeruj u snagu svojih snova - snova koji sjaje u tvojim blistavim očima poput zvijezda. Oni će ti osvijetliti put do uspjeha i sreće.

Tvoja teta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju