Poluotok Pelješac može se podičiti nekim od najljepših plaža na našemu moru, a dvije koje su nas osvojile na prvu nalaze se u selu Žuljana, s kristalno čistim morem čarobne tirkizne boje koje se prema dubini prelijeva u divnu tamnoplavu nijansu.

 

Plaža u uvali Žuljana gotovo je cijela formirana od finog pijeska, a pristup moru vrlo je lak i mekan, kao da hodate po oblacima. Na plaži ima dovoljno zelenog mediteranskog raslinja i drveća u kojem se može pronaći dobar hlad kada se želite skloniti od sunca.

Plaža Žuljana smještena je u samom centru sela, tik uz luku, te je lako dostupna. Obala je vrlo plitka, a dno je prekriveno sitnim pijeskom, po kojem je hodanje pravi gušt.

Plaža u uvali Žuljana na Pelješcu Plaža u uvali Žuljana na Pelješcu (Foto: Goran Safarek/HaloPix/Pixsell)

Druga plaža nalazi se u uvali Vučine, proglašena je prirodnim rezervatom te je na glasu kao jedna od najboljih i najljepših plaža u Hrvatskoj, ali i na čitavoj jadranskoj obali. Uvala je okružena gustom borovom šumom, a more ovdje ima prekrasnu plavozelenu boju. Podvodne špilje u uvali Vučine privlače ljubitelje ronjenja, a plitka obala čini ovu plažu na Pelješcu izvrsnim mjestom za obitelji s djecom te za neplivače.

Slika nije dostupna Ostavljaju bez daha: 15 najljepših plaža na hrvatskoj obali prema vašem odabiru

Plaža Pasjača u selu Popovići, Konavle 10 najromantičnijih plaža na hrvatskoj obali

Selu Žuljana tepa se da je skriveni biser poluotoka Pelješca. To je mjesto u kojem možete uživati u mirnom, ljetnom odmoru i plažama na koje ćete se sigurno poželjeti vratiti.

Fotografija plaže u uvali Žuljana koju je snimila naša čitateljica Fotografija plaže u uvali Žuljana koju je snimila naša čitateljica (Foto: Privatna fotografija)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju