Jednostavnost i sofisticiranost najčešće su riječi kojim se opisivale obje vjenčanice Meghan Markle.

Galerija Vjenčanica Meghan Markle Princ Harry i Meghan Markle Ceremonija vjenčanja Meghan Markle i princa Harryja - 4 +1 Princ Harry i Meghan Markel nakon izlaska iz kapele sv. Jurja Prvu vjenčanicu dizajnirala je Clare Waight Keller za modnu kuću Givenchy, i mnogi su upravo tu vjenčanicu uspoređivali s onima koje je nosila Audrey Hepburn.

U novije vrijeme ova francuska modna kuća za crveni tepih vrlo često odijeva Cate Blanchett, no dok ju je vodio utemeljitelj i dizajner Hubert de Givenchy upravo je Audrey Hepburn bila njegovo zaštitno filmsko lice.

Osim što je dizajnirao legendarnu crnu haljinu za film „Doručak kod Tiffanyja“ njegove je kreacije krhka zvijezda nosila i u filmovima „Šarada“, „Sabrina“ i „Smiješno lice“.

 

 

U tom je filmu, kao mlada blagajnica koja je postala traženi model, Audrey također nosila vjenčanicu. Donjem dijelom se ona razlikovala od one s kraljevskog vjenčanja, ali “lađa“ izrez glavna je poveznica ovih dviju vjenčanica.

No, još očitija poveznica s vizijom vjenčanice kakvu je Hubert zamislio za Audrey je fotografija poznate glumice iz 1964. godine na kojoj ona nosi vjenčanicu sličnog modela viđenog u dvorcu Windsor.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju