Osim originalnošću, energičnošću i odličnom porukom pjesme, jednostavni Marko Purišić pažnju je privukao i zanimljivim profesionalnim imenom – Baby Lasagna.

Već su nastale razne teorije gdje je pronašao inspiraciju za to ime, a ono je zasigurno jedan od detalja koji radi u službi njegove prepoznatljivosti.

Iako nije poznato zašto je Marko odabrao baš to ime, u engleskom jeziku pojam baby lasagna, koristi se za jedan neočekivani fenomen – pospartum trbuh. Naime, Urban dictionary objašnjava:

Baby lasagna je naziv za opuštenu i naboranu kožu trbuha nakon što žena rodi dijete. Sa strane se čini kao da gledate krišku lazanja.

Kako bismo provjeriti je li to točno, kontaktirali smo anglista i prevoditelja Mišu Grundlera.

Radi se o opskurnom slengu koji je nastao na internetu. Čak mislim da osim spomenutog rječnika nitko ne upotrebljava ovaj pojam. Viđao sam ga na internetu, na forumima i Redditu, ali nisam čuo da netko u praksi doista postpartum trbuh naziva tako. Pojam je nastao tako što strije na trbuhu iz profila podsjećaju na slojeve lazanje, odnosno na presjek lazanje, objasnio nam je Mišo.

Baby lasagna u engleskom jeziku znači postpartum trbuh Baby lasagna u engleskom jeziku znači postpartum trbuh (Foto: Shutterstock)

Ovaj simpatični pojam mogao bi maknuti stigmu s trudničkog trbuščića koji niti jedna majka ne bi trebala skrivati. Strije na trbuhu zapravo su podsjetnik na najljepših devet mjeseci i na žensku snagu koju baš ništa ne može nadmašiti.

Imaju ga i najljepše žene svijeta, pa što? Slavne dame koje se ne zamaraju celulitom Ima ga i zgodna žena Julija Roberts Celulit ima i kraljica fitnessa - Jennifer Lopez Od celulita ne bježi ni Hilary Duff +6 Natalie Portman

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju