Nerijetko se u raznim prigodama, kada poželimo pokloniti nešto originalno i drugačije, nađemo pred zidom bez inspiracije i ideje. U tim trenucima iz očaja najčešće pribjegavamo nemaštovitim i “ziheraškim” poklonima, no srećom, i za to postoji rješenje.

Galerija Litttle Miss Puu daska Poklon-kutija za novopečene roditelje Little Miss Poo Bojanka Mirna Šišul +4 Ekskluzivna snimka koncerta indie rock benda Jonathan

Nedoumice što pokloniti najmilijima za rođendan, godišnjicu, posebnu prigodu ili kao znak pažnje bez posebnog razloga nikome nisu strane. Ponekad možemo iznenaditi dragu nam osobu bez ikakvog posebnog razloga, a poklon kojeg će se rado sjećati jest onaj koji će ju oduševiti originalnošću. U trenutku kada vam nedostaje inspiracije, a rješenja nema na obzoru, donosimo vam šest originalnih poklona o kojima će se još dugo pričati.


1. Bojanka za odrasle

Bojanka Mirna Šišul Bojanka Mirna Šišul Foto: PR


Iako vam na prvu bojanka zvuči kao idealan poklon za djecu, vjerujte nam na riječ ako vam kažemo kako je to odlična metoda zabave i za odrasle. Dokazano je da bojenje opušta, odmara, a pritom pomaže pri jačanju koncentracije te smanjuje negativne emocije i potiče pozitivne misli. Poklonite ju dragoj osobi za koju sumnjate da u sebi skriva umjetnički potencijal koji treba osloboditi. Za sve korisnike Mastercard® kartice, na stranici priceless.com možete besplatno preuzeti bojanku za djecu i odrasle koju je dizajnirala veoma talentirana akademska slikarica Mirna Sišul.

U bojanci ćete pronaći tri ilustracije razigranog i eklektičnog stila, koje se nakon bojenja mogu uokviriti i ukrasiti zidove vašeg doma. Osim bojanke, na stranici možete kupiti unikatno umjetničko djelo te nadarene umjetnice koje će izvrsno uklopiti u svaki interijer.


2. i 3. Poklon-kutija za novopečene roditelje ili daska za rezanje Little Miss Poo

Poklon kutija Poklon kutija Foto: PR

Originalni personalizirani predmeti od drva nikada neće ''izaći iz mode'', a ostaju kao trajna uspomena svakome tko ih dobije. To dobro zna hrvatski brend Little Miss Puu čiji su pokloni izrađeni da savršeno sažimaju najljepše uspomene. Jedan je od njih i personalizirana drvena poklon-kutija za novopečene roditelje u kojoj možete pronaći šalicu, fotokartice te bodi s djetetovim imenom.

Litttle Miss Puu daska Litttle Miss Puu daska Foto: PR

Isti kreativni geniji za vas su pripremili i personalizirane drvene daske za rezanje kojima možete iznenaditi vašeg omiljenog kuhara koji će pripremu hrane ili prezentaciju podići na potpuno novu razinu.


4. Personalizirana šalica s posebnim pečatom Lane Hudine

Personalizirana šalica s posebnim pečatom Lane Hudine Personalizirana šalica s posebnim pečatom Lane Hudine (Foto: PR)


Svako prijateljstvo vežu mnoge anegdote i priče koje samo vi i bliska osoba znate. No postoji još jedna osoba s kojom biste ih trebali podijeliti, a to je zagrebačka umjetnica Lana Hudina, koja će vašu priču, fotografiju ili uspomenu ovjekovječiti na keramičkoj ili emajliranoj šalici, elegantno zapakirati i poslati na željenu adresu. Tu simpatičnu produkt dizajnericu život je usmjerio u vode stare umjetničke forme – ilustracije, po čemu je i postala prepoznatljiva. Hudina se specijalizirala za čudnovate ilustracije koje su izrazito inspirirane gradom, duhovitim situacijama, dubokoumnim mislima ili humorističnim crticama iz svakodnevnog života, te svakako vrijedi baciti pogled i na ovu ponudu.


No tu lista ne staje. Srećom, naše je tržište bogato malim biznisima koji su puni originalnih neprocjenjivih ideja koje u ovim vremenima treba podupirati.

Toga je svjestan i Mastercard, koji već godinama podržava lokalnu zajednicu te je na platformi priceless.com napravio listu unikatnih poklona domaćih kreativaca i umjetnika koje možete pokloniti bliskoj osobi i pritom podržati naše poduzetnike.

5. Webinar ''7 tajni uspješne komunikacije koje otvaraju put do dječjeg srca''

Jedna je od njih i autorica Irena Orlović, koja je u doba pandemije osmislila vrlo kompleksan videowebinar ''7 tajni uspješne komunikacije koje otvaraju put do dječjeg srca'', a koji je pomogao brojnim korisnicima Mastercard kartice diljem svijeta u prilagodbi komunikacije s adolescentima u doba krize.

Svim korisnicama Mastercard kartice nakon slušanja prvog webinara omogućio je da autorici postave pitanja koja su kasnije poslužila za stvaranje novog edukativnog videa. Prvi video možete besplatno pogledati ovdje, a uskoro slijedi i nastavak.

 

6. Ekskluzivna snimka koncerta indie rock benda Jonathan + snimka probe, ekskluzivni intervju…

Ekskluzivna snimka koncerta indie rock benda Jonathan Ekskluzivna snimka koncerta indie rock benda Jonathan Foto: PR

Za sve glazbene fanove na popisu se našao i ovaj poklon. No dopustite da vam prvo predstavimo o kome se radi. Ako niste za njih čuli, vrijeme je da upoznate jedan od najuzbudljivijih hrvatskih indie rock bendova – Jonathan! Njihov posljednji koncert bio je na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, no s obzirom na situaciju i trenutačne epidemiološke preporuke, gledao ih je i slušao ograničen broj posjetitelja. Srećom, na stranici priceless.com možete bez dodatne nadoplate pogledati snimku cijelog koncerta, ali i pobliže upoznati ekipu u ekskluzivnom intervjuu koji su dali u backstageu.


7. Genijalni kozmetički sapuni brenda Silvan

 

Za sve fanove Dalmacije imamo odličnu ideju za poklon. Mirise jedne od naših najljepših i najmirisnijih dijelova Hrvatske možete kupiti u obliku kozmetičkih proizvoda brenda Silvan. Iza brenda stoji mlada Splićanka Jelena Bikić, koja je utkala mirise Dalmatinske zagore u proizvode za njegu kože, a pritom ne zaostaje ni pakiranjem, ali ni listom prirodnih sastojaka. Upravo su to prepoznali i svjetski časopisi Vogue i Tatler, koji vjeruju u jednostavnost i učinkovitost proizvoda.

Sapuni brenda Silvan Sapuni brenda Silvan (Foto: PR)

U kompletu, koji možete darovati i sebi, uključena su tri prirodna, ručno rađena sapuna: „Sea Nymph” od morske soli i mandarine, „Black & Pure” od crnog ugljena te „Med i mlijeko Mosora” od domaćeg meda i lavande. Dodatna je posebnost to što sapuni dolaze u biorazgradivoj ambalaži koja sadrži sjeme livadnog cvijeća. Ako ga posadite, iz zemlje će vam izrasti busen cvijeća!


Na svojoj iskustvenoj stranici priceless.com, korisnicima Mastercard kartice dostupan je velik izbor neprocjenjivih trenutaka koje mogu podijeliti s obitelji ili prijateljima, ili pak pokloniti sami sebi, a radi se o mnoštvu jedinstvenih trenutaka ali i unikatnih poklona o kojima će se dugo pričati.

Advertisement

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju