U Zoološkom vrtu grada Zagreba posjetitelji će tradicionalno moći uživati u Polarnom adventu. U čaroban svijet životinja djecu, njihove roditelje, bake i djedove uvode prigodno ukrašene šetnice obasjane tisućama lampica. Poseban program posjetitelje očekuje od 27. studenog do 9. siječnja.

Taj će se program, koji traje od 11 do 19 sati, u prvom dijelu Polarnog adventa, od 27. studenog do 19. prosinca, održavati petkom, subotom i nedjeljom, a u drugom dijelu manifestacije, od 26. prosinca do 9. siječnja, svakodnevno.

Tijekom Polarnog adventa edukatori odjeveni u vilenjake predvodit će tematske obilaske Vrta

Zoološki vrt se svako jutro otvara u 9 sati. Danima kada se održava program Polarnog adventa Vrt se zatvara u 20 sati, a ostale dane te na Badnjak, Božić i Staru godinu u 16 sati. Ovisno o trajanju programa tog dana, u Vrt je moguće ući dok se ne zatvore blagajne, tj. do 15, odnosno 19 sati.

Polarni advent u Zoološkom vrtu grada Zagreba - 2 Tijekom Polarnog adventa posebno će zanimljivi biti tematski obilasci Vrta (Foto: PR)

Tijekom Polarnog adventa posebno će zanimljivi biti tematski obilasci Vrta, koje predvode edukatori odjeveni u suvremene vilenjake. U 11, 12, 13, 14 i 15 sati sa Zebrina trga kreću obilasci čije su teme Mora li saonice vući baš sob, Životinjski ukrasi, Tko je bio dobar ove godine, Božićno nadmetanje i Gužva u štalici. Pod noćnim nebom slijede obilasci Mrak i vilenjak. Njihov je početak u 16, 17, 18 i 19 sati. Obilasci traju 45 minuta. Od subote do ponedjeljka 4. do 6. prosinca Divlje će srce grada ugostiti Grad svetog Nikole u organizaciji portala Wish mama. Od petka, 10. prosinca u Edukacijskom centru zainteresirani će moći razgledati edukativni postav Tajne životinjskog svijeta.

Advent u Zagrebu Advent u Zagrebu: Glavni grad bit će ukrašen igračkama, a tu su i druga iznenađenja

Advent u Varaždinu 2021 - 10 Advent u Varaždinu: Program zbog kojeg se isplati na izlet u barokni grad

Kako bi posjetitelji ovjekovječili svoj posjet Polarnom adventu, na nekoliko ih mjesta u Vrtu očekuju posebno kreirane točke za fotografiranje. Restoran Kod morskog lava te njegove kućice na Zebrinu trgu nudit će prigodnu ponudu hrane i pića. Tijekom boravka u Zoološkom vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

Polarni advent u Zoološkom vrtu grada Zagreba - 3 Posjetitelji će se moći fotografirati na nekoliko posebno kreiranih punktova (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju