Ljepota prirode diljem Hrvatske baš nas je razmazila, a ovih dana bez daha nas ostavljaju procvjetala polja, gotovo nestvarno lijepa, kao da su sa slike. Jedno takvo očaravajuće polje kamilice nalazi se u Osijeku, a u njemu su procvjetali i makovi te stvorili predivan kontrast boja.

Galerija Polje kamilice u Osijeku prošarano crvenom bojom makova - 6 Polje kamilice u Osijeku prošarano crvenom bojom makova - 1 Polje kamilice u Osijeku prošarano crvenom bojom makova - 2 +2 Polje kamilice u Osijeku prošarano crvenom bojom makova

U poljima kamilice često rastu i makovi, a priroda nas tako nagradi kontrastom nježnih cvjetova kamilice i vatrenih makova, spoj čijoj bismo se ljepoti mogli neprestano diviti. Jedno takvo cvjetno prostranstvo pronašli smo u Osijeku, u polju kamilice prošaranom crvenom bojom maka – ma ni najvještiji slikar ne bi stvorio ljepši prizor!

Slika nije dostupna Ma, kakva Provansa: Ljepotu polja makova diljem Hrvatske ništa ne može nadmašiti

Najljepše nebesko plavetnilo upotpunilo je ovu idiličnu sliku zbog koje odmah poželimo otputovati u Osijek i uživo upijati svu tu ljepotu. Treba li vam malo mira i zadovoljstva, pronaći ćete to u našoj fotogaleriji na početku teksta, i nemojte zaboraviti otići u prirodu kad god možete jer to je lijek za um, dušu i tijelo.

Polje kamilice u Osijeku prošarano crvenom bojom makova - 5 Očaravajuće polje kamilice u Osijeku u kojem rastu i makovi (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju