Iako postoji mnogo metoda kontracepcije i zaštite od spolnih bolesti, kondom je zasigurno najrašireniji oblik spolne higijene. Riječ kondom kod mnogih muškaraca izaziva osjećaj nelagode čak i u 21. stoljeću, a izjava s kojom se žena kad-tad susretne u trenutku kad se najmanje nada i baca roletu na oči jest ta da osjećaj nije isti kad ga stave i zato ga ne koriste

Brojna su istraživanja pokazala da muškarci zapravo ne znaju koja im veličina kondoma zapravo odgovara te da često biraju prevelike ili male i zato ih izbjegavaju.

Kako bismo bacili stigmu s kondoma i naučili kako izabrati pravu veličinu, počnimo od osnove. Niti jedan muškarac nije građen jednako, stoga jedna veličina kondoma ne odgovara svima. Razlika u veličini spolovila velika je, jer širina glavića varira kao i sam korijen penisa.

Kontracepcijske pilule Što se može dogoditi? Sedam promjena u tijelu nakon prestanka uzimanja antibebi pilula

Standardna veličina kondoma zapravo je puno veća od stvarne veličine spolovila i zato se zna desiti da vašem partneru on jednostavno ne pristaje. Izbor kondoma u današnje vrijeme je zaista veliki i na našem tržištu mogu se pronaći manje i veće dimenzije, tako da nema bojaznosti da nećete pronaći pravu veličinu.

Kondom Pet potpuno krivih "činjenica" o kondomima u koje mnogi i dalje vjeruju

Jedna od neugodnih situacija koja se može dogoditi kupite li kondom napamet jest ta da zbog prevelike veličine on sklizne s penisa i završi u vama, a druga je situacija ta da zbog male veličine on pukne ili izazove iritaciju spolovila. Kako vam se takve stvari ne bi dogodile, vrlo je važno da kondom dobro prianja uz sam ud.

Pravu veličinu kondoma vrlo lako možete saznati uz pomoć kalkulatora posjetite li stranicu Condom size.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju