Svi se roditelji s posebnim uzbuđenjem pripremaju za dolazak na svijet njihovog djeteta, a u želji da svojem malenoj princezi ili princu omoguće najbolje nekad pretjeraju s popisom za kupovinu. Upravo zato donosimo vam popis s najvažnijim predmetima koje morate imati u kući nakon poroda


Dobro je imati jastuk za iznošenje bebe iz bolnice koja će joj održati temperaturu tijela, ali joj i podariti sigurnost. Za prebacivanje bebe iz bolnice neophodna je autosjedalica te dječja kolica.

Bitno je da robicu perete u ekološkim deterdžentima bez omekšivač

Na popisu obaveznih stvari nalazi se dječji krevetić s odgovarajućom posteljinom, te odjeća za novorođenče kao što su bodiji, kombinezoni, čarapice i kapice.

Važno je da sve tkanine koje stavljate uz tijelo djeteta budu napravljene od prirodnih materijala poput stopostotnog pamuka koje neće izazvati alergijske reakcije na koži mališana, te da robicu perete u ekološkim deterdžentima bez omekšivača.

Za bebu će vam trebati i pelene - bez obzira preferirate li one jednokratne ili pamučne s kojima možete dodatno poviti kukove, skoristiti za previjanje bebe ili zaštitu odjeće nakon bebinog jela.

Popisali smo 25 obaveznih predmeta koje trebate imati u kući nakon dolaska bebe iz rodilišta.

Popis stvari za bebu koje morate imati nakon poroda:

Dječja kolica

Dječji krevetić

Posteljina za krevetić

Jastuk za iznošenje bebe

Autosjedalica

Duda

Bočica za hranjenje

Silikonska žlica

Škarice za nokte

Četka za kosu i tjeme

Aspirator za nos

Toplomjer

Odjeća za bebe

Pelene

Kadica za kupanje bebe

Jednokratne podloge za presvlačenje

Ulje za kupanje

Vlažne maramice

Vata / Blazinice

Štapići za uši sa zadebljanim vrhom

Frotirni ogrtač / ručnik

Krema za guzu

Sterilne gaze

Antiseptik u spreju

Fiziološka otopinaU prilogu emisije "Zdravlje na kvadrat“ pogledajte što sve roditelji moraju imati u kući nakon povratka iz rađaonice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju