Dan vjenčanja mladenkama je nezamisliv bez savršene frizure, a da bi ona bila još posebnija, nerijetko posežu i za ukrasima za kosu.

Galerija Bajkoviti dodaci Irene Vučinić - 12 Bajkoviti dodaci Irene Vučinić - 11 Bajkoviti dodaci Irene Vučinić - 13 +10 Bajkoviti dodaci Irene Vučinić - 14

Da na našem tržištu nedostaje jedinstvenih i čarobnih dodataka za kosu koji bi svakoj mladenki dali onaj neodoljivi, pomalo vilinski izgled, prije nekoliko godina primijetila je i diplomirana inženjerka tekstilne tehnologije Irena Vučinić. Odlučila je to promijeniti.

Modni dodaci oduvijek su bili moja velika ljubav, a prije deset godina predstavila sam svoju prvu mini kolekciju na Fashion Weeku. Nakon pozitivnih reakcija i velikog zanimanja kupaca javila se ideja za pokretanjem posla. Razvijali smo, između ostalog, kolekciju vjenčanog nakita, a potom je prije četiri godine upotpunili ukrasima za kosu kojih tada nije bilo u Hrvatskoj, govori nam dizajnerica.

Bajkovita kulisa za romantične dodatke

Nakon što je i prošlogodišnja kolekcija inspirirana starim glamurom holivudskih diva oduševila mladenke, ove je sezone Irena inspiraciju pronašla u prirodi.

Ljepota prirode, neuhvatljiva savršena igra svjetlosti i spajanje brojih elementata koji postaju priča koja podilazi ljepoti žene temelji su naše nove kolekcije. Prirodan i vrlo ženstven stil odabran za dan vjenčanja bez sumnje je rado viđen jer potvrđuje koliko je prirodna ljepota važna. Zato smo u ovoj kolekciji naglasak stavili na senzualnost, romatičan izgled i nježnu mladenačku ljepotu, koju je savršeno utjelovila Leonarda Zeba iz modne agencije Talia Model kao zaštitno lice kampanje, govori nam Irena.

Kolekciju čini niz ručno rađenih detalja, vjenčića, češljića, ukosnica i tijari koji su prerasli klasiku i savršen su začin svakom vjenčanju.

U novoj kolekciji poigrali su se paletom nijansi, od zagasito zlatne do tople ružičaste, nježno plave te čitavog spektra bež tonova. Gotovo svaki model izrađen je od Swarovski perlica, kristalića te ručno bojanih metalnih dodataka zanimljivih oblika.

Kolekciju čini niz ručno rađenih detalja, vjenčića, češljića, ukosnica i tijari koji su prerasli klasiku i savršen su začin svakom vjenčanju.

Kako nam kaže Irena, jedinstvenim ukrasima u kosi pokušali su unijeti dašak bajkovite cvjetne čarolije u mladenkin dan, no napominje da ovi ukrasi nisu iskljućivo za mladenke.

Iako su nam na umu bile mladenke koje inspiraciju traže u personaliziranim raskošnim detaljima, nakit za kosu nije usko vezan za vjenčanja. Namijenjen je i za niz drugih prigoda i svečanosti, kao i za sasvim svakodnevne modne kombinacije kojima će dodati posebnu notu. Svaki dodatak za kosu prilagođavamo željama naših klijentica, tako da ih rado nose i mladenke, i male djevojčice, i starije gospođe, kaže.

Inspiraciju za svoje bajkovite kolekcije često pronalazi u svakodnevnim oblicima, motivima, prirodi, fotografiji, vjenčanjima ili pak materijalu koji se u danom trenutku nalazi ispred nje, a spoznaja da sudjeluje u jednom od najvažnijih dana mladenki ispunjava je posebnim ponosom.

To je zaista poseban osjećaj. Tada znate da vrijedi ono čime se bavite, a poruke i fotografije koje dobivam od mladenki to potvrđuju. Zaista sam ponosna što sam dio lijepih životnih priča.

Želite li za svoj poseban dan, bilo da je riječ o vjenčanju ili proslavi nekog drugog važnog datuma, začiniti ukrasima za kosu kakve neće imati nitko drugi, čitavu novu kolekciju možete pogledati i naručiti na Facebook stranici Irena Vučinić Art Jewelry, a u budućnosti, kako se nada ova dizajnerica, i u prodajnom ateljeu u Zagrebu.

Ako želite osvojiti jedan od tri predivna ukrasa za kosu za sebe ili za prijateljicu koja je buduća mladenka, posjetite naš Instagram profil.

Bajkoviti dodaci Irene Vučinić - 3 Kolekciju čini niz ručno rađenih detalja, vjenčića, češljića, ukosnica i tijari (Foto: Irena Vucinic Jewelry/Facebook)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju