Majkama su djeca uvijek u prvom planu, čak i kad se tlo ruši pod nogama, kad je najteže i kad ne znamo kako dalje. Priroda je tako posložila stvari. Zato mame, čak i kad dobiju najgoru dijagnozu, prije svega razmišljaju o svojoj djeci.

Upravo se u ovakvoj situaciji našla princeza Catherine Middleton. Nakon što je mjesecima izostajala iz javnosti, javila se emotivnom porukom u kojoj je otkrila da ima rak. Kao i svakoj majci, najteži trenutak bio je djeci objasniti da je mama bolesna i pronaći prave riječi utjehe.

Poruku podrške stižu sa svih strana svijeta, a među njima je i poruka novinarke, spisateljice i majke troje djece, Chloe Fox. Komentirala je princezinu objavu, prisjetivši se trenutka kad je prolazila kroz istu situaciju.

U emotivnoj objavi princeza je ispričala na koji su način ona i princ William svojim mališanima objasnili da je mama teško bolesna. Nakon što su prebrodili veliki šok, 10-godišnjem princu Georgeu, osmogodišnjoj Charlotte i petogodišnjem Louisu rekli su da će sve biti dobro.

Osjećam se dobro i radit ću stvari koje pomažu da ozdravim

Fox govori da je upravo taj dio objave izazvao suze na njezine oči, jer je i sama morala svojoj djeci priopćiti takvu vijest. Morala sam trima malim ljudima reći ono što nijedno dijete ne bi smjelo čuti, napisala je i dodala kako je i ona prije osam godina morala objaviti istu stvar, ali samo među svojom obitelj, ne javno, poput princeze.

Nitko nije snimio moju fotografiju i zumirao je kako bi vidio je li moja duga, tamna kosa otpala. I nisam pažljivo morala moliti za svoju privatnost. Zato suosjećam s princezom, napisala je pritom se nadovezujući na objašnjenje Catherine Middleton.

Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro, rekla je Catherine u videu snimljenom u obiteljskom vrtu.

Dodala je da se osjeća dobro i da je svakim danom sve jača te da se usredotočuje na stvari koje će joj pomoći da ozdravi, a podrška, ljubav i razumijevanje obitelji, zasigurno su jedan od najboljih lijekova u ovakvim životnim situacijama.

Cijelu poruku možete pogledati ovdje. 

 

Kate Middleton Catherine Middleton objavila da boluje od raka James Middleton Uz fotografiju iz djetinjstva: Brat Catherine Middleton objavio emotivnu poruku podrške za svoju sestru

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju