Neplodnost je problem s kojim se, često u tišini, bore mnoge žene koje žele postati mame. Upravo zato kako se ne bi osjećale usamljeno i kako bi održale nadu, mama Shelby Eckard podijelila je svoju priču o tome što je njezin sedmogodišnji sin Parker učinio kada je shvatio da neke žene ne mogu lako dobiti bebu

Mama Shelby Eckard ima dvoje djece od kojih je drugo dobila nakon dugogodišnje borbe s neplodnošću. Vlastito iskustvo potaknulo ju je da putem društvenih mreža ohrabruje žene koje prolaze kroz isto kako se ne bi osjećale usamljeno i izolirano.

S tim ciljem na svom Instagramu objavila je i dirljivu priču o tome kako je svom sedmogodišnjem sinu Parkeru objasnila što je to neplodnost, a ono što je mališan napravio nakon toga, pokazuje koliko veliko srce ima ovaj dobri dječak.

Mama Shelby Eckard ima dvoje djece od kojih je drugo dobila nakon dugogodišnje borbe s neplodnošću. Vlastito iskustvo potaknulo ju je da putem društvenih mreža ohrabruje žene koje prolaze kroz isto

Jutros me je moj sedmogodišnji sin zatekao kako plačem za stolom. Pitao me zašto plačem. Zatim je na ekranu ugledao poruku koju mi je poslala prijateljica sa slikom ultrazvuka njezine bebe. Pitao me što je to. Objasnila sam mu da je to beba trudeći se ne ulaziti u detalje jer nisam spremna za razgovor o tome odakle bebe dolaze.

Rekao je: "Ali mama, ne razumijem. Zašto plačeš? Bebe su super." Suze su mi počele teći poput bujice. Kako sedmogodišnjaku objasniti sve izazove i turbulencije neplodnosti. Ozbiljnim majčinskim tonom rekla sam mu: "Da, bebe su super. One usrećuju i dom čine potpunim i najbolji su dar koji osoba može dobiti. Čekati dijete je kao veseliti se rođendanu. Znaš da vrijeme za to dolazi. A iz nekog razloga, ti dani za bebu ne dođu kada bi trebali. Ili ne dođu nikada. To je kao da čekaš poklon, a ne znaš hoćeš li ga ikada dobiti. I to te može rastužiti. Da se veseliš svom rođendanu, a on ne dođe, bio bi tužan, zar ne? I bio bi jako sretan kada bi napokon dobio svoj rođendanski poklon.

Mama je trebala čekati tvoju sestricu, i to je bilo zaista teško. Ali ona je stvarno divna, zar ne? I stvarno je se isplatilo čekati. Zbog toga je mama sretna kada vidi da su njezine prijateljice sretne. I zbog toga mama radi toliko naporno kako bi pomogla tim ženama da se svaki dan osjećaju sretno."

Kasnije toga dana nisam mogla naći svog sina. Onda sam ušla u svoju spavaću sobu, on je sjedio na podu, posvuda su bile pastelne bojice, a on je crtao i pisao.

Suze su mi počele teći poput bujice. Kako sedmogodišnjaku objasniti sve izazove i turbulencije neplodnosti, napisala je mama Shelby u postu na Instagramu

Pitala sam ga: "Što radiš, ludice?“ Rekao je: "Želim da te žene isto budu sretne. Želim da dobiju svoje poklone. Ne mogu im dati bebu. Mislio sam da im možda mogu na kratko posuditi svoju sestru, ali ja ne mogu voziti i nedostajala bi mi. Zato im crtam crteže za poklon. Možda im ih ti možeš poslati u moje ime? Kada su tužne, ne želim da odustanu. Želim da budu sretne."

Postoje trenuci kada mislim da nisam dobra mama, ali u ovakvim trenucima znam da mi ne ide tako loše.


Parker je nacrtao srca i duge uz poruku "Nemojte prestati pokušavati." Ponosna mama Shelby svoga sina pohvalila je i u izjavama za medije.

Njegovo veliko srce oduševljava me svaki dan. Njegova sposobnost da bude empatičan i njegova beskonačna želja da pomogne popraviti stvari, od potrganog Lego tornja do povrijeđenih srca žena koje se bore, tjeraju me da budem bolja. Borba s neplodnošću može biti vrlo iscrpljujuća, mračna i poražavajuća. I ja sam bila na tom mračnom mjestu. Pomislila sam da bi pozitivno gledanje na stvari kroz oči djeteta barem jednoj osobi moglo uljepšati dan, rekla je 32-godišnja mama za CafeMom.

Shelbyna prva trudnoća s Parkerom nije bila planirana pa nikada nije mislila da će imati problema kako bi ponovno začela. Nakon što se nekoliko godina borila s neplodnošću, dijagnosticiran joj je sindrom policističnih jajnika.

Priznala je kako se tijekom borbe sa sekundarnom neplodnošću (situacija kada u žene generativne dobi nakon prethodne, jedne ili više, spontane trudnoće uz redovite i nezaštićene spolne odnose, s istim partnerom, ne dolazi do ponovne trudnoće) osjećala izolirano i usamljeno. S tretmanima plodnosti uspjela je dobiti kćer.

Sretna sam što imam dvoje prekrasne djece. Znam da nema svatko tu sreću. Zbog toga dijelim svoju i tuđe priče i dajem podršku ženama sa sindromom policističnih jajnika da i one podjele svoje priče, kako bi se jedna osoba manje osjećala usamljeno, izjavila je Shelby Eckard za HuffPost. Pročitajte i 7 najvećih neistina o neplodnosti u koje ne smijemo (više) vjerovati.

 

This morning, my 7 year old son walked in on me crying at my desk. He asked, "momma, why are you crying?" He then caught glimpse of my screen, where I was looking at a text sent from my girlfriend, who sent an ultrasound picture of her baby. He asked, "what is that? " I explained it was a baby, trying hard not to go any further because I'm not ready for a "where babies come from discussion." He said, "but momma- I don't understand. Why are you crying? Babies are awesome." This, spawned a whole flood of tears I held back behind burning eyes. How do you explain to a 7 year old the emotions and challenges of infertility. I mustered up my strong mom voice and told him, "yes, babies ARE awesome. They make hearts happy and homes feel full and are the greatest present a person can ever get. Having a child is like looking forward to a birthday. You know the time for it is coming. And for some reason, for some, those 'baby days' don't come when they're supposed to. Or ever. And it's like waiting on a present and not knowing if you'll ever get it. And it can make you sad. If you were looking forward to your birthday, and it didn't come, you'd be sad, right? And you'd be really happy when you finally got your birthday present. Mommy had to wait for your baby sister, and it was really hard. But she's pretty awesome, right? And she was totally worth the wait. So mommy is happy when she sees her friends happy. And that's why she works hard to help those women feel happy each day." Later on, I couldn't find my son. I finally walked into my bedroom, and there he was sitting on my floor, crayolas everywhere, doodling and writing. I asked him, " what are you doing, buggy?" He said, "I want those ladies to be happy, too. I want them to get their presents. I can't give them a baby. And I thought maybe they can borrow my sister for a little, but I can't drive and I'd miss her. So I am drawing them pictures as presents. Maybe you can send them to them for me? When they're sad? I don't want them to give up. I want them to be happy." There's moments when I think I'm failing as a momma, but these moments? I know I'm not doing so bad.

A post shared by PCOS Support girl™ (@pcos_support_girl) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju