Ponekad se čini nemogućim održavati kuću čistom, naročito uz posao, djecu i ostale svakodnevne obveze. Srećom, sretna veza i brak ne ovise o čistoj kući – poruka je koju je jedan suprug i tata želio potpuno razjasniti

Kada je Clinta Edwardsa, supruga i oca troje djece koji vodi blog "No Idea What I'm Doing: A Daddy Blog", njegova mama upitala Zar te ne smeta što Mel ne održava kuću čišćom?, isprva nije znao što bi odgovorio. Znao je da pitanje nije napad na njegovu ženu, već iskrena radoznalost njegove mame te je svoju priču odlučio podijeliti na Facebooku.

Ponekad se čini nemogućim održavati kuću čistom, naročito uz posao, djecu i ostale svakodnevne obveze. Srećom, sretna veza i brak ne ovise o čistoj kući – poruka je koju je jedan suprug i tata želio potpuno razjasniti

U postu kojeg je objavio Clint je istaknuo da njegova žena ne mora čistiti njihovu kuću. Pročitajte u cijelosti Clintov post zaključen s dirljivom porukom koju treba čuti svaki par i koja nas podsjeća na to da u životu postoje puno važnije stvari od čiste kuće.

Prije nekoliko tjedana čavrljao sam s mamom preko telefona i u jednom trenutku me pitala 'Zar te ne smeta što Mel ne održava kuću čišćom?' Bila je subota. Stavljao sam posuđe u perilicu. Iskreno nisam znao što bih rekao. Moja mama nije to rekla na negativan način ili slično. Više je to rekla iz znatiželje.

Očito je bila primijetila da naš dom nije jako uredan. Nije da je čišćenje samo Melin posao. Naš brak vidim kao partnerstvo, i čišćenje je moja odgovornost jednako koliko i njena. Priznat ću, ipak, često nam je dom zatrpan dječjim stvarima, posuđem u sudoperu, napola završenim umjetničkim radovima na pultovima. Priznat ću i da naš dom nije čist poput doma moje majke, ali to me ne smeta. Zapravo uopće ne razmišljam o tome.

Nisam znao što bih odgovorio svojoj majci pa sam se zbunio. Nikad ne znam što reći u takvim trenucima. Ali kada razmišljam malo unatrag, mislim da je način na koji moja majka doživljava našu kuću zapravo refleksija vremena u kojem je odrasla.

Ona pripada 'baby boom' generaciji. Svog oca nisam baš dobro poznavao, ali sjećam se da mi je dao savjet kako izabrati ženu: 'Dođi kod nje doma nenajavljeno. Vidi kako tamo izgleda. O ženi možeš puno toga doznati iz toga koliko čisti kuću.' Mislim da zabrinutost moje majke oko čiste kuće ima puno veze s očekivanjima kakva su postojala u njenoj mladosti.



Ali stvar je u tome da ja, za razliku od moga oca, nisam zapravo razmišljao o čistoj kući kada sam se oženio. Razmišljao sam o tome koliko volim čuti što moja supruga ima za reći. Razmišljao sam o tome kako se zbog nje osjećam. Razmišljao sam o tome kako se moja supruga puno smije. Sviđalo mi se to. Razmišljao sam o tome koliko je draga i pažljiva i kako mi se čini kao osoba koju bih želio za majku svoje djece.

Nakon što sam se nekoliko trenutaka borio pronaći prave riječi, napokon sam rekao:

'U ovaj brak nisam ušao zbog čiste kuće. Ušao sam u njega jer mi se ona činila kao netko s kime bih mogao provesti život.'

Tišina.

Stavio sam posuđe u perilicu. Nakon nekog vremena mama mi je rekla 'Pa... vjerojatno je to važnije od čiste kuće.'

'Da', rekao sam, 'i ja tako mislim.'

Pročitajte i poruku "supruga godine" koja će muškarcima otvoriti oči.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju