Nakon Italije koja je pjesmom pokazala snagu volje i optimizam, Hrvatska je u nedjelju, točno u podne, pljeskom iskazala zahvalnost i podršku svima koji se bore da suzbiju koronavirus.

  Galerija Još jednom svima - veliko hvala Zahvale - 24 Zahvale - 25 +27 Zahvale - 26

Pljeskalo se s balkona i terasa pa čak i s prozora Banskih dvora, a građani su ovom gestom zdravstvenim radnicima pokazali koliko im ovih dana znače.

Mnogi od njih rade danonoćno, sedam dana u tjednu - i ne zaslužuju ništa manje od iskrene zahvalnosti, divljenja i podrške.

A sve to zaslužuju i trgovci, vozači, komunalni radnici, poštari, policajci, vatrogasci i svi ostali koji nemaju mogućnost, kao mnogi među nama, u sigurnosti vlastitog doma brinuti za svoje bližnje.

Zahvale - 27 Zahvale - 27 (Foto: Zadovoljna.hr)

I među njima su mame, tate, bake, djedovi, sestre, braća... koji imaju svoje obitelji za koje brinu i koje ne žele ugroziti, ali istovremeno nastavljaju raditi svoj posao. I zbog toga zaslužuju da im iz dana u dan ponavljamo koliko vrijede.

Od srca hvala svima koji naporno rade i riskiraju zdravlje zbog svih nas.

Želim da se sve čim prije vrati u normalnu, a do tada - čuvajmo jedni druge, budimo pametni i odgovorni, poruka je koju potpisuje jedna Marija, a koju smo objavili na našem Facebook, uz poziv svima koji to žele da i sami izraze podršku i zahvalnost onima koji ih ovih dana najviše zaslužuju.

Dio poruka koje ste napisali pročitajte u nastavku teksta i u našoj galeriji, a na našem Facebooku i sami možete napisati vaše riječi podrške.

U radosti i u tuzi budimo jedinstveni jer smo sada svi jednako ranjivi, a veliko hvala svima koji se žrtvuju za nas, Branka Bakrač.

Zahvale - 19 Zahvale - 19 (Foto: Zadovoljna.hr)

Veliko HVALA za sve što nesebično radite za nas u ovoj teškoj situaciji, Snježana Škrinjarić.

Vrijeme je da svi pružimo ruke jedni drugima i stvorimo taj neprobojni obruč jedinstva i ljubavi... Jedini način je da štitimo jedni druge... Hvala svima koji stoje u prvim linijama, doktorima, trgovcima, konobarima i svima koji ovo čine podnosljivijim..., Marina Matokovic.

Zahvale - 30 Zahvale - 30 (Foto: Zadovoljna.hr)

Hvala liječnicima, medicinskim sestrama i svim zdravstvenim djelatnicima koji podmeću svoja leđa za dobrobit hrvatskih građana. Hvala svima koji žrtvuju svoju slobodu kako bi nama omogućili miran život. Hvala superherojima modernoga doba koji bez plašteva, ali s maskama gledaju neprijatelju u oči i hrabro kroče naprijed u borbu sa neizvjesnim i nezaustavljivim. Hvala što ste uz nas i ispred nas i što ne dozvoljavate ničemu na nas!, Zvonimira Lojić.

Zahvale - 23 Zahvale - 23 (Foto: Zadovoljna.hr)

Svojom humanošću, neustrašivošću i znanjem liječite naša tijela i duše, a pritom sebe stavljate na prvu crtu napada. Postoji li uopće riječ kojom vam možemo zahvaliti?! U srcu i molitvama ste!, Zrinka Brajnović.

Izdržimo svi ove teške dane, da nam dođu smireniji i dobri dani! Podrška svom medicinskom osoblju, te mojim kolegama odgojiteljima (naravno i učiteljima), koji također radimo. Hvala svakome tko radi za dobrobit drugih, Lucija Mađar.

Ostale poruke pogledajte u našoj fotogaleriji,

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju