Dječji puder upija vlagu, pa ga se može iskoristiti na različite načine u našem domu


1. Neutralizator neugodnog mirisa iz cipela

Cjelodnevno nošenje istog para cipela često rezultira nepoželjnim mirisima kojih se lako možete riješiti pomoću dječjeg pudera. U svaku cipelu naspite puder i ostavite preko noći da djeluje, ujutro prije obuvanja istresite ostatke praha i uvjerite se da je nestao neugodan miris.

Tekstura pudera upija vlagu, dok njegov miris tjera nepoželjne goste iz našeg doma

2. Borac protiv najezde mravi
Imate li problema s najezdom mrava u domu, lako ih možete otjerati nasipanjem dječjeg pudera na ključna mjesta njihova okupljanja, jer mravi ne podnose miris i teksturu ovog praha. Ovo je odlično rješenje za dekice na pikniku, pospite ih puderom i mravi vam se neće približavati.

3. Saveznik u borbi protiv znojenja
Brojne od nas tijekom spavanja muči prekomjerno znojenje zbog kojeg se budimo u mokrim plahtama. Dječji puder izvrstan je i u ovom slučaju jer savršeno upija vlagu, dovoljno je da površinu plahte prije spavanja naspete puderom.

4. Brzo rješenje za ekspresnu njegu ljubimca
Ukoliko nemate vremena svom ljubimcu priuštiti kupku, a neugodan miris njegove dlake vam 'grize' nosnice poslužite se dječjim puderom. Na pamučnu krpu naspite puder u obilnom sloju i utrljajte ga u dlaku ljubimca, puder će osvježiti dlaku, a potpuno je siguran za kožu.

5. Učinkoviti sakupljač vlage
Koristite li prilikom čišćenja kućanstva gumene rukavice vjerojatno ste se nebrojeno puta našli u situaciji da ste ih poželjeli baciti u smeće iz jednostavnog razloga što ih nakon jednog skidanja više niste mogli navući na ruku. Razlog 'neposlušnosti' obično je vlaga u rukavicama koju će najbolje upiti mala količina dječjeg pudera.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju