Kupnjom kolica 3u1 pokrivene su djetetove potrebe od rođenja pa dok se god želi voziti. Taj se sustav sastoji od autosjedalice grupe 0+, koja se koristi od samog rođenja (već pri izlasku iz rodilišta) pa dok je beba ne preraste. Magazin 'Mama&Beba' uz pomoć mama napravio je usporedan test 5 najpopularnijih modela na tržištu te s nama podijelio korisna iskustva

Kiddy, Svijet beba, Split cijena 3.999,00 kn. www.svijet-beba.com
Kristina: Dizajn čisto u redu,više sam očekivala s obzirom na cijenu. Dobiju se najosnovnije stvari za ne tako malu cijenu, tako da me se nisu baš dojmila. Jedini je plus što je košara stvarno velika i što se može zatvoriti.

Maja:
Kolica mi se čine dosta lagana i mala. Nemaju baš jednostavan sustav sklapanja. Sjedeći je dio dosta nisko. Što se tiče kotača, ne sviđaju mi se mali, plastični kotači jer su nezahvalni na neravnom terenu ili prilikom silaska s nogostupa. Super mi je kišna navlaka koja se izvlači iz prečke (pogotovo kad vas neočekivano uhvati kiša) i fleksibilna opcija sjedenja. Autosjedalica Nest čini mi se udobna i sviđa mi se dodatni potporanj. Jednostavno rukovanje.

>> 'Bijeli šum': Zvuk koji će uspavati svaku bebu

Sandra: Ova su mi kolica i cijenom i izgledom prihvatljiva. Imaju sve potrebno od rođenja pa dok se dijete želi voziti. Jedina zamjerka su ručke koje se ne mogu postaviti u oba smjera. Djeluju mi dosta lagano.

M&B:
Komplet Kiddy Click'n Move3 3u1 uključuje: Kiddy Click'n Move3 kolica, Kiddy košaru za novorođenče, autosjedalicu Nest (0-13kg) te adaptere za postavljanje autosjedalice na kolica. Neke značajke proizvoda su lagani aluminijski okvir, ručka koja se prilagođava po visini, 3 položaja od sjedećeg do ležećeg, odvojiva ogradna prečka, pojas u pet točaka, parkirna kočnica jednostavna za korištenje te prostrana košara koja se može zatvoriti.

Stokke, Male stvari, cijena 6965,00 kn, košara 1490,00 kn, autosjedalica 2240,00 kn, www.male-stvari.hr
Kristina: Jako, jako lijepa, moderna... Ručka mi djeluje nezgrapno, ali valjda dobro funkcionira. Boje,dizajn i materijal jako su lijepi. Znam da svaki roditelj želi svom djetetu priuštiti najbolje, najljepše, najmodernije... ali su definitivno pre-preskupa.

Maja: Sviđa mi se dizajn. Malena su, što je plus jer ne zauzimaju previše mjesta u autu, npr. sportski dio je skučen i mislim da je za malo krupnije dijete neudoban. Moj Leo ima 18 mjeseci i 16 kilograma i ne vjerujem da bi mu vožnja u tim kolicima odgovarala. Čine mi se dosta nestabilna zbog šipke, pogotovo po neravnom terenu. Kad se beba vozi nasuprot mami, ne može ih se namjestiti u skroz ležeći položaj, pa ako i zaspi, morate preslagivati cijelu konstrukciju. Ne sviđa mi se plastična ručka za vožnju; spužva je najudobnija. Nema velike shopping košare ispod. Više su mi za po gradu, nikako za duže i zahtjevnije relacije. Cijena im je visoka.

>> 10 kućnih igara koje potiču djecu na kretanje

Sandra: Hmm, cijena im je paprena. No, očito je da su među popularnijima na ulici. Modernog su izgleda. Moj izbor definitivno ne bi bila, no karakteristike koje imaju ne mogu se osporiti.

M&B: Reverzibilno sjedalo, s pet položaja sjedenja (tri položaja okrenuta prema roditeljima; dva položaja u smjeru vožnje). Ergonomsko sjedalo, prilagođeno obliku bebina tijela, podesiv oslonac za noge i podesiva ručka na izvlačenje (prilagođeno za visoke ljude). Sigurnosna prečka (koja se može skinuti jednom rukom), kotači pogodni za sve terene. Vrlo lagana (samo 10,5 kg). Sve navlake su perive.

Romer Britax, Svijet beba,Cijena 3u1: 3797,00kn, www.svijet-beba.hr
Kristina: Prednost je što se koriste od rođenja i što se sklapaju jednom rukom. Ostale stvari uglavnom nude i ostala kolica, tako da me se ova baš i nisu dojmila, kako izgledom tako i cijenom, jer se pojedini dijelovi kupuju zasebno.



Maja: Lagana i jednostavna za korištenje. Ne zauzimaju puno prostora. Čine mi se funkcionalna, ali ipak ne i pretjerano sigurna. Stavila bih ih u rang s kišobran-kolicima. Ne sviđa mi se što sjedeći dio nema prečku jer je, po meni, to dodatna sigurnost za dijete. Košara nema ručku, nego na krovu predodređen dio za nošenje, što mi također ne izgleda sigurno. Autosjedalica mi izgleda udobna, i sviđa mi se što je dodatno podstavljena.

Sandra: Cijenom privlačna kolica, no izgledom meni nisu ništa osobito. Imaju u kompletu sve što je potrebno od početka do kraja korištenja kolica. Lagana su, jednostavno se sklapaju i imaju veliku košaru.

M&B: Romer Britax kolica sklapaju se jednom rukom. Imaju aluminijsko postolje, četiri amortizirana kotača, krović, veliku košaru za stvari, adaptere za autosjedalicu i košaru. Jednostavno se sklapaju, sjedalo je dodatno podstavljeno i može se namještati u neograničen broj položaja. Vezanje je u pet točaka. Amortizacija na svim kotačima; zaključavanje prednje rotacije; vrlo otporne gume; kotači se mogu skinuti. Sve tkanine su perive.

BC Ride, Baby center, Cijena: 2.399,98 kn, www.babycenter.hr Kristina: S obzirom na to da se s kolicima dobije kompletna oprema, cijenom su izrazito povoljna. Jest da izgledaju malo skromnije, ali beba jako brzo naraste i u stvari su nam najpotrebnija sportska sjedeća kolica. Jedina je zamjerka što nema naznačene težine i što nema većeg izbora boja i dezena (unutarnje strane), premda i ova izgledaju predivno.

Maja: Velika, masivna kolica. Lijep mi je dizajn s tri kotača i aluminijskom konstrukcijom. Sviđa mi se povećan krović s prozorčićem. Čine se udobna i prostrana, što je iznimno važno za dijete. Velike, zračne gume koje su prilagodljive svakom terenu. Dodatna zimska vreća koja se dobije u kompletu pun je pogodak (znam iz iskustva). Košara i autosjedalica mi se ne čine udobne i ne sviđa mi se materijal. Nisu preskupa, dizajn je lijep i za taj cjenovni rang dobije se dosta stvari.

Sandra: Imaju sve potrebno što traže jedna kolica 3u1, no izgled i dezen mi je totalno odbojan, a odbijaju me i kotači. Najjeftinija kolica od svih na testu, pa eto jedan plus.

M&B: Sklopiv, povećan krović s prozorčićem za djetetovu bolju zaštitu. Prednji kotač okreće se za 360˚. Mogućnost blokade suspenzija na zadnjim kotačima. Jednostavan sustav namještanja sportskog sjedala i košare (easy click). 12“ veliki kotači s kugličnim ležajevima. Velika košara za kupovinu. Naslon leđa u tri položaja (do ležećeg), tri položaja naslona za noge i ručka prilagodljiva po visini.

Jane Muum Micro Rebel, cijena 5.625,48 kn Adax, www.adax.hr
Kristina: Definitivno moj favorit. Jako lijepa dizajnom, lijepe boje, lagane za korištenje (težina kolica je velika prednost), lijepa torba, lijepa košara. Cijena ok. Nemam zamjerke – da kupujem nova, ova bih izabrala.

Maja: Iako izgledaju masivno,teže samo 6,6 kilograma, što je veliki plus. Čine mi se zbog aluminijske konstrukcije dosta sigurna. Lako se sklapaju. Sjedeći dio je prostran i udoban, pogotovo zbog podstavljene tkanine. Imaju veliku shopping košaru. Minus je što nema prozorčića iznad kako biste vidjeli dijete kad se vozi okrenuto od vas. I košara i autosjedalica mi se čine male i lagane. Košara se sklapa, što je novost. Jedan od boljih izbora u kategoriji s četiri kotača.

Sandra: Moderna, funkcionalna i kvalitetna. Lagana za upravljanje. Konstrukcija ovih kolicima teži svega 6,6 kilograma. Cijenom su pristupačna. I sjedalo kolica može se okretati u oba smjera, ručke su podesive, a imaju i kočnicu za prednji kotač. Nosiljka se jednom rukom može montirati, što je još jedan plus njihovoj funkcionalnosti. Imamo Jane kolica, vozi se sada i druga beba, i definitivno nismo požalili izborom.

M&B:
Kolica imaju naslon u tri položaja, s jednim ležećim položajem. Stražnji kotači se skidaju i na konstrukciji je amortizer, koji se prilagođava ovisno o djetetovoj težini ili prema želji korisnika (može biti mekše ili tvrđe namješten). Na ručki kolica nalazi se parkirna ručna kočnica, lagana za korištenje, a ručke se mogu prilagođavati prema gore ili dolje (ovisno o visini vozača). Nosiljka autosjedalica Rebel lagano se montira na kolica – samo jednom rukom zbog inovativnog pro-fix sustava kopčanja. Sportski dio na kolicima može se ukloniti i isto tako okrenuti na drugu stranu.


Peg Perego, Cijena : 7.226,00kn, Filip Trade, www.filip-trade.hr Kristina: Košara za bebe jako lijepa, djeluje udobno, uzglavlje se može podići. Autosjedalica je također ok, prednost joj je što je lagana. Sportski sjedeći dio u redu. Sve u svemu kvalitetna, skupa kolica koja nisu ništa previše bolja od nekih malo jeftinijih.

Maja: Kompaktna, jednostavna za korištenje. Naslon u četiri položaja veliki je plus. Također mi se sviđa što se krov može skroz spustiti, pogotovo ako beba spava. Kotači su gumeni, ali ipak tako mali nisu prilagodljivi svim terenima. Kod košare mi se sviđa što je presvučena posebnom tkaninom i ima okvir za protok zraka. Sviđa mi se što ima podesivo dno i može se koristiti kao postolje ili kolijevka.

Sandra: Mislim da ova kolica nude kvalitetu, koja je proporcionalna cijeni, i nije svakom dostupna. No, tko može, sto posto sam sigurna da neće pogriješiti izborom ovih kolica. Meni osobno izgledom djeluju malo premasivno, ali opremom i mogućnostima čine i bebu i roditelje zadovoljnima. Autosjedalica teži manje od četiri kilograma, i na svim testovima sigurnosti dobila je najviše ocjene. Jako bitan podatak s obzirom na to da roditelji koji se odluče na kupnju kolica 3u1 žele upravo to – iskoristiti autosjedalicu odnosno imati položaj vožnje novorođenčeta i kasnije, kad beba sjedi, sportski dio (položaj nogu u tri razine).

M&B: Gumeni pokretni prednji kotači i kočnice na stražnjim kotačima. Četiri kotača sa amortizerima i lagerima omogućavaju ugodniju i jednostavniju vožnju i upravljanje. Prednji rotirajući kotači. Spojene ručke za lakše upravljanje prilagodljive po visini. Prilagodljiv naslon za noge. Freedom of Movement sustav sigurnosnih pojasa u pet točaka, koji osigurava veću pokretljivost. Leđni naslon u četiri položaja. Velika kupola s pretincima ljeti jednostavno postaje zaštita od sunca. Uklonjiva i lako periva presvlaka. Switch sustav omogućuje okretanja sjedala prema roditelju i od njega. Velika shopping košara. Jednostavno rasklapanje i sklapanje kolica jednom rukom kao 'knjiga'; sklopljena stoje samostalno.

www.pitajmamu.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju