Nakon pomeranskog špica koji je vodeću poziciju najomiljenijeg kućnog ljubimca uvjerljivo nosio godinu dana, nova pasmina kojoj je teško odoljeti mješanac je maltezera i jorkširskog terijera. Morkiea krase srčanost i odanost, zbog čega je idealan za obitelj

U posljednje su vrijeme morkieji preplavili oglasnike, križanac malterzera i jorkširskog terijera novi je trend u svijetu kućnih ljubimaca. Osim što su križanja ovih dviju malih pasmina lijepa ona su i prije svega poželjna.

'Nakon nekog vremena krv jedne pasmine koja se uzgaja u čistoj liniji postane istrošena i više nema dovoljno gena koji bi povukli nešto što je pozitivno. Taj pojam u genetici zove se osvježavanje krvi, uvođenje nove pasmine i križanje s postojećom' ističe dr.vet. med. Sunčica Ana Veldić.

Morkie ima najbolje osobine jorkija i maltezera, snaga i srčanost ih krase u jednakoj mjeri kao osjećajnost

>>Pomeranski špic: Pasmina koja je raznježila cijeli svijet

Morkie ima najbolje osobine jorkija i maltezera, snaga i srčanost ih krase u jednakoj mjeri kao osjećajnost. No prije negoli se odlučite ovog čapavca dovesti u svoj dom svakako je važno obratiti pažnju na njihove navike.

Morkieji su veliki gurmani što nalaže kako im je nužan dosljedan raspored obroka. Njihovo dugačko čupavo krzo zahtjeva redovitu njegu, ukoliko se odlučite dlaku ostaviti dugačkom svakodnevno češljanje je neminovno, no savjeti vlasnika su ipak šišanje na optimalnu srednju dužinu dlake.

Morkie je prijateljski nastrojena pasmina prije svega prema drugim vrstama pasa, a najvažnije je pak kako su čovjeku jedan od najodanijih prijatelja. Svog vlasnika prate poput sjene.

Prije negoli posegnete za ovim neodoljivo maznim ljubimcem čija cijena iznosi oko 1.500 kuna važno je da ste sigurni kako im možete osigurati vrijeme i potrebitu pažnju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju