Ne bacajte staru kutiju od jaja već od nje izradite masku žirafe ili neke druge životinje po izboru. Razveselite mališane, pokažite svoju maštovitost i izbjegnite nove troškove

Vrijeme je karnevala pa je šarenilo maski i kostima zavladalo na ulicama, kao i na policama prodavaonica. Dobra je to prilika da zauzdate svoj potrošački nerv i pokažete vlastitu kreativnost. Stoga napravite sami originalnu masku žirafe (ili neke druge životinje po izboru) od – starih kutija za jaja!

Njome ćete razveseliti mališane, korištenjem recikliranog materijala sačuvat ćete okoliš te ujedno i izbjeći nove izdatke, odnosno poštedjeti svoj kućni budžet. A evo kako je u nekoliko koraka moguće prerušiti se u eko-friendly žirafu.

Potreban pribor:
- manja kutija za jaja (6 kom)
- nožić
- boje
- kolaž
- ljepilo
- elastična vrpca ili tanka lastika

Upute za izradu:
1. Razrežite kutiju na dva dijela – poklopac te donji dio kutije s pregradama za jaja. Poklopac iskoristite za glavni dio maske i na njemu napravite otvore za oči i nos.

2. Od donjeg dijela kutije izrežite dva ispupčena odjeljka za jaja kako biste napravili rogove.

3. Najprije obojite oba dijela osnovnom bojom (bež bojom ili dodajte malo smeđe u bijelu) i pričekajte da se karton dobro osuši.

4. Potom obojite ostale detalje (žirafine točkice, kosu, trepavice) ili ih možete izrezati u kolažu i nalijepiti na karton, što je puno prikladnija metoda za manju djecu.

5. Izrežite uši (upotrijebite kolaž) – bež boja je za vanjski dio uha, a smeđa za unutrašnji dio i zalijepite ih jedno na drugo.

6. Na vrh maske zalijepite rogove te malo niže sa strane dodajte uši.

7. Na rubovima maske (u ravnini očiju) napravite dvije rupice za gumicu ili elastičnu trakicu koja će masku držati na glavi.

Želimo vam dobru zabavu!

Još kreativnih ideja i DIY tutoriala možete pronaći na blogu Baby jungle

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju