Ovih se dana Facebookom proširila akcija pružanja podrške radnicama tvornice Kamensko, ali ne u obliku grupa otvorenih za pružanje verbalne utjehe, već prenošenjem informacije o djelatnosti žena koje su odlučile udružiti svoje krojačke sposobnosti ponuditi i van tvorničke institucije

Radnice bivše tvornice Kamensko nisu odustale od svog poziva kojeg su stjecale godinama u jednoj od najpoznatijih tvornica tekstilne industrije u Hrvatskoj, već su se odlučile udružiti i nastaviti svoj posao na nešto drugačiji način.

Društvenom mrežom Facebook ovih se dana širi poruka u kojoj se prenosi informacija o njihovoj djelatnosti u prostorima dobivenim na korištenje od strane grada Zagreba. Točna poruka glasi:

Udruga Otvoreno Kamensko organizirala je pravnu i emocionalnu pomoć za kolegice, ali i besplatne tečajeve šivanja otvorene za sve građane

'Radnice Kamenskog od grada su dobile na korištenje dva prostora na Knežiji: Rudolfa Bičanića 4 i Braće Cvijića 9. Tamo šivaju, popravljaju odjeću i eventualno prodaju nešto od dobivenog materijala.

Dakle, ako imate nešto za šivanje ili za popravak dajte im priliku da zarade. Isto tako, ako imate tkaninu koju ne namjeravate iskoristiti, poklonite njima. Možete pomoći i širenjem ove informacije.'

Udruga Otvoreno Kamensko osnovana je krajem 2011. godine, a u posljednjih godinu dana radnice su organizirale pravnu i emocionalnu pomoć za kolegice, ali i besplatne tečajeve šivanja otvorene za sve građane.

Tehnikom Upcycling, koje su zajednički osmislile, odjevne predmete od emotivne vrijednosti pretvaraju u jedinstveni dizajnerski odjevni komad.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju