'Znate li što mi najviše nedostaje? Biti bezbrižan.' rečenica je jedne pacijentice oboljele od raka koja je inspirirala projekt 'if only for a second'. Do sada je priča o borcima za život i potrebi da barem na trenutak vrate izgubljenu bezbrižnost, izazvala osmijeh i na licima 6 i pol milijuna ljudi diljem svijeta

Projekt 'if only for a second' nastao je u suradnji Mimi Foundationa, organizacije koja u Francuskoj djeluje kao potpora i pomoć oboljelima od raka, te Leo Burnett oglašivačke kompanije.

Dvadeset hrabrih boraca za život oboljelih od tumora koji nemaju šanse za izlječenjem junaci su projekta. U kratkim intervjuima ispričali su kako je najgore u cijelom periodu otkako su bolesni oblak prijetnje koji ne napušta njihove misli, do te mjere da su zaboravili što znači biti bezbrižan. 'Nema ni sekunde da iza svega što mislim nema i te misli, da sam bolesna' otkrila je jedna od oboljelih.

>>YouTube: Najjače emocije koje ste ikada osjetili u 2 minute

Bezbrižnost je u njihovim životima postala nepoznata riječ, ali i motivacija onima koji su spremni pomoći da hrabre borce barem na sekundu vrate u izgubljeni osjećaj sreće. Svi su pod tajnošću dovedeni u studio i zamoljeni da tijekom cijelog procesa ne otvaraju oči, nakon čega je tim vizažista započeo s preobrazbom njihovih lica. Nakon šminke uslijedilo je namještanje otkačenih, blesavih frizura i naposljetku trenutak gledanja odraza u ogledalu.

Iza ogledala sekunde koje su uslijedile zabilježio je fotograf, a one su bile ispunjene bezbrižnošću jer svi oboljeli ugledavši svoj urnebesan odraz u ogledalu na sekundu su doista zaboravili na bolest.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju