WWF ili Svjetski fond za prirodu međunarodna je nevladina organizacija osnovana 1961. godine koja radi na području očuvanja divljine i smanjenja utjecaja čovjeka na okoliš.

Ona na razne načine potiče i sve zaljubljenike u naš planet da se pridruže njihovoj misiji. Posvajanje divljih i ugroženih životinja, samo je jedna od mogućnosti na koji se možete uključiti.

Panda je, primjerice, nekoć obitavala diljem Kine, Vijetnama i sjevernog Mianmara, no danas je preostalo tek oko 1860 jednki u planinskom dijelu u središnjem dijelu najmnogoljudnije zemlje svijeta.

Pod motom \'Upoznaj me u Dumovcu!\' održana je akcija Udomljavanje je fora - 2 "Upoznaj me u Dumovcu!": Akcija koja je još jednom pozvala na udomljavanje pasa

U posljednjih nekoliko desetljeća zbog krivolova je značajno opao i broj slonova na području Azije i Afrike. Procjenjuje se da se svakoga dana ubije čak 55 slonova zbog njihovih vrijednih kljova.

Da bi se zaštitile i spasile od uništenja, divlje životinje je moguće posvojiti preko internetske stranice WWF Adrije. Riječ je zapravo o simboličnom posvajanju životinja kojim se podržava rad stručnjaka na terenu, a koji se može darovati za Majčin dan, rođendan ili bilo koju drugu priliku.

Proces je vrlo jednostavan i brz, a sve je moguće obaviti preko internetske stranice WWF-a.

Pas i mačka Idealan ljubimac: Osam razloga zbog kojih je dobro imati psa

Uz uplatu donacije od 150 do 250 kuna (ovisno o odabranoj životinji), posvajatelj dobiva certifikat o svojem posebnom daru elektronskim putem. Postupak doniranja u cijelosti je kodiran kako bi svi osobni i financijski podaci bili sigurni i zaštićeni.

Riječ je o savršenom daru za sve ljubitelje životinja, okoliša, odnosno ljude velikog srca.

Više detalja o tome koje sve životinje možeš posvojiti, ali i kako to učiniti, pronađi na službenim stranicama WWF Adria.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju