Pod motom "Upoznaj me u Dumovcu!" akcija Udomljavanje je fora upozorila je na velik broj različitih pasa koji u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba čekaju udomljenje, ali je otkrila i trend da sve više Zagrepčana upravo na taj način dolazi do kućnog ljubimca.

U protekla tri mjeseca iz Dumovca je udomljeno 230 pasa, a kolovoz je sa 107 udomljenih pasa postao rekordan mjesec po broju udomljenja iz Skloništa.

Pas koji je trenutno najduže u Dumovcu je Korly. U Skloništu vjeruju kako će Korly ovaj Božić dočekati u novom domu

Preseljenjem akcije Udomljavanje je fora s Trga bana Jelačića u Dumovec građane želimo približiti našim psima. Naime, nema promidžbenog alata jačeg od susreta uživo s našim psima. Njihov pogled ono je što vas najsnažnije može motivirati da upravo ovdje steknete novog najboljeg prijatelja, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Trenutačno je u Dumovcu 150 pasa, a među najteže udomljivim psima su oni crni. Zato se upravo s njima fotografirao glazbenik Dino Jelusić.

Pod motom \'Upoznaj me u Dumovcu!\' održana je akcija Udomljavanje je fora - 1 Glazbenik Dino Jelusić družio se sa štencima (Foto: PR)

Mislim da će biti živo čudo ako se ja danas ne vratim kući s barem jednim psom. Obožavam pse i udomio bih najmanje polovinu pasa iz Dumovca, ali, nažalost, živim s roditeljima u malome stanu i za sada si to ne mogu priuštiti. Kod djeda u Požegi imam zlatnog retrivera i jedva sam čekao doći u Sklonište i barem se podružiti sa psima. Nisam znao da se crni psi teže udomljuju. Ne znam koja je ljudska psihologija. Kada gledam ove štence, i ne primjećujem koje su boje. Svi su mi jednako neodoljivi, kazao je Jelusić, vođa benda Animal Drive.

Pod motom \'Upoznaj me u Dumovcu!\' održana je akcija Udomljavanje je fora - 4 Korly je u Dumovcu već godinu i pol, a nada se da će ovaj Božić dočekati u novom domu (Foto: PR)

U Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba trenutačno je 26 crnih pasa, među kojima je 10 štenaca. Desetogodišnji Medo, najstariji crni pas iz Dumovca, upravo odlazi u novi dom, a rekorder po duljini boravka u Skloništu je Korly. Tamo je već godinu i pol. Iako mu se boravak na adresi koja je trebala biti privremena oduljio, u Dumovcu vjeruju da će Korly ovaj Božić dočekati u novom domu.

Pas mješanac 10 razloga zbog kojih su psi mješanci posebniji od čistokrvnih pasa

Crno štene Te tople okice: Šest razloga zašto su crni psi tako posebni

Rujanska akcija Udomljavanje je fora naslonila se na kampanju Samo tvoj. Akcija je organizirana u suradnji s udrugama Noina arka i Indigo.

Pod motom \'Upoznaj me u Dumovcu!\' održana je akcija Udomljavanje je fora - 3 Glazbenik Dino Jelusić podržao je akciju Udomljavanje je fora održanu u Dumovcu (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju