Sočan sendvič i prženi krumpirići vrlo su ukusna, ali teška hrana koja može utjecati na probavu
Sočan sendvič i prženi krumpirići vrlo su ukusna, ali teška hrana koja može utjecati na probavu (Foto: Stockfood)
Zdravlje & prehrana

Pomaže i kod žgaravice i vjetrova: Najjednostavniji potez za rješavanje loše probave

18-05-2018 Piše Zadovoljna/Hina
komentari

Ako često patite od grčeva i loše probave odmah nakon obroka, možda možete riješiti taj problem na jednostavan način koji je zapravo samo stvar navike.


Dobro sažvakati hranu prvi je korak prema dobroj probavi, kaže njemački gastroenterolog Martin Storr.

U trendu Limunčići Prefini Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept Severina ponovno modno oduševljava Savršen spoj Kad vidite kakvu suknju Severina nosi zimi, znat ćete da ste je s razlogom proglasile kraljicom stila Lješnjak gnijezda Lješnjak gnijezda Baš ih volimo, a vi? Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za blagdanske kolačiće

Dok crijeva uspješno rastvore većinu namirnica, hranu poput orašastih plodova i slične hrane treba prvo dobro sažvakati kako se ne bi "zaglavila" u crijevnim naborima, objašnjava Storr.

Temeljito i pažljivo žvakanje hrane uz to stvara i osjećaj sitosti te može spriječiti bolove u trbuhu i vjetrove. Pomaže i u ublažavanju žgaravice. Pročitajte i 5 trikova protiv neugodnog zatvora stolice.