Knjižnica u škotskom Rutherglenu otvorit će svoja vrata na Božić i na taj način pomoći beskućnicima i onima koji bi inače sami slavili taj blagdan.

Knjižnica će biti otvorena od 11 do 14 sati, a osoblje je, između ostalog, isplaniralo svečanu projekciju filma.

Ovo je druga godina da knjižnica otvara svoja vrata na Božić, a tamošnja tajnica za kulturu Fiona Hyslop pozdravila je inicijativu.

Slika nije dostupna Teško je biti sam kad nas se obasipa slikama sretnih obitelji. Još je teže imati obitelj, a osjećati se usamljeno.

Volonterka Vlatka Bakran Burić pomaže beskućnicima - 4 Volonterka Vlatka Bakran Burić: "Beskućnici su ljudi sa snovima i željama, ali puno je predrasuda o njima"

Knjižnica Rutherglen brine za potrebe zajednice i to ne prestaje ni tijekom blagdanskog razdoblja. Pohvaljujem osoblje koje je voljno odvojiti vrijeme kako bi drugima učinilo Božić sretnim, rekla je.

I drugi su pohvalili djelatnike knjižnice koji su odlučili svoje slobodno vrijeme potrošiti kako bi uljepšali blagdane onima koji bi inače ostali sami.

Prošle godine knjižnicu je posjetilo više od 40 ljudi, a zaposlenici poručuju da je svatko dobrodošao.

Ne morate nikome govoriti razlog svog dolaska, osim ako ne želite s drugima podijeliti svoje iskustvo, poručili su. Njihov je cilj da nitko ne bude sam na blagdane.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju