Potvrdilo 2084 ljudi: 10 (ne)očekivanih znakova da ste u sretnoj vezi

Podijelite na

Internetska stranica eHarmony u suradnji s Harris Interactivom napravila je istraživanje o tome kako se postiže i održava sreća u vezi. U njoj je sudjelovalo više od dvije tisuće osoba iz Sjedinjenih Američkih Država

Autor : S.L. Objavljeno: 14.3.2018 / 11:34

65 posto ispitanika svakoga dana poljubi svojeg partnera ili partnericu u usta

65 posto ispitanika svakoga dana poljubi svojeg partnera ili partnericu u usta (Foto: Guliver / Thinkstock)


Čak 64 posto Amerikanaca tvrdi da su u vrlo sretnoj vezi, dok je svojim ljubavnim partnerom nezadovoljno tek 19 posto ispitanika. Do ovih podataka došli su istraživači Harris Interactiva, koji su proveli studiju nad 2087 osoba starijih od 18 godina koji su u braku ili dugogodišnjoj vezi.

Studija je provedena između 27. studenog i 3. prosinca 2017. godine, a cilj joj je bio ustvrditi koja je tajna sretne veze (ili braka). Pojedinci koji su tvrdili da su u vrlo sretnim vezama otkrili su da su njihovi partneri otprilike iste dobi kao i oni – najčešće su to bile osobe između 25. i 44. godine života.

"Najsretniji parovi odvajaju vrijeme za sebe, zajedno vježbaju, izlaze i često se drže za ruke, pokazalo je istraživanje Harris Interactiva. "

Uz to bila je riječ o optimističnim i samopouzdanim pojedincima koji vjeruju u otvorenu komunikaciju u vezi, znaju da je kompromis važan te se ne bi odupirali zajedničkim odlascima na savjetovanje kod psihijatra.

Istraživanje je pokazalo da su najsretniji parovi zadovoljavali sljedeće karakteristike:

1. Odvajaju vrijeme za sebe i imaju redovite spojeve

2. Drže se za ruke češće od drugih parova

3. Vježbaju zajedno

4. Imaju širok krug prijatelja

5. Često imaju seksualne odnose

6. Izlaze zajedno u kafiće, restorane i noćne klubove.

7. Žive u urbanim dijelovima

8. Imaju dvoje i više djece

9. Imaju viša primanja od prosjeka

10. Završili su više škole ili fakultete

Zanimljivo je napomenuti da čak 68 posto ispitanih korisnika svakoga dana svojem partneru ili partnerici kaže "Volim te", 65 posto ljubi se s dragom ili dragim u usta, a 72 posto njih držat će za ruke ako izađu u šetnju.

S druge strane, studija je pokazala da najnesretniji parovi ne dijele zajedničke interese ni smisao za humor. Nezadovoljni partneri ne sudjeluju u zajedničkim aktivnostima i ne trude se raditi na međusobnoj komunikaciji i povjerenju.

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se