Komercijalni modni brend Zara našao se u središtu skandala nakon što su mnogi primijetili neprimjeren detalj na jednoj njihovoj suknji

Mini suknja od trapera ukrašena likovima žaba postala je predmet žustre rasprave.

Naime, korisnici interneta primijetili su da žabe nalikuju liku pod nazivom Pepe Le Frog kojeg je 2005. godine stvorio Matt Furie. Sasvim bezazleni lik nedavno je jedna ekstremistička desničarska skupina rasističkih i antisemitskih uvjerenja usvojila kao simbol svojih stajališta i djelovanja.

"Zar Zara uistinu pokušava prodati Pepea na svojim suknjama potpuno nesvjesna njegovih trenutnih implikacija", upitala se jedna korisnica Twittera. "Ovo je loše za Zaru, ne bi si to smjeli dopustiti", kazala je druga tviterašica.

"Suknja je dio limitirane Oil-On-Denim kolekcija koja je stvorena kroz suradnje s umjetnicima i dostupna je samo na određenim tržištima. Dizajner suknje je Mario de Santiago, na internetu poznat kao Yimeisgreat. Mario kroz svoj rad istražuje društvene interakcija i prema njegovim riječima, ideja za lik žabe došla je iz slike na zidu koju je naslikao s prijateljima prije četiri godine. Ne postoji nikakva poveznica suknje s navedenim likom", objasnili su iz Zare.

Suknja je trenutno povučena s inozemnih web stranica brenda, ali u trenutku objavljivanja ovog teksta još uvijek se nalazi na hrvatskoj stranici.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju