Je li i vas mama dok ste bili dijete šišala na "kahlica" frizuru? Mnogima uspomene na taj stil šišanja nisu u lijepom sjećanju jer nam se u djetinjstvu takva frizura jednostavno nije svidjela, no danas je to sasvim drukčija priča. "Kahlica" frizura doživljava svoj povratak, ali u puno modernijem i stiliziranijem izdanju.

 

Mnogi modni trendovi iz prošlosti doživjeli su svoj povratak, a sada je došao red i na famoznu "kahlica" frizuru s kojom su nas u djetinjstvu "mučile" mame. U osamdesetim godinama klinci su se masovno šišali na takav cirkularni način i bila je to zapravo vrlo praktična frizura koju nije bilo teško napraviti.

'Kahlica' frizura doživljava svoj povratak, ali u puno modernijem i stiliziranijem izdanju

Ipak, "kahlica" frizura zaista ne pristaje svakome, ali glumici Charlize Theron stoji savršeno. Charlize je na Instagramu objavila fotografiju kojom je najavila povratak svog lika u devetom nastavku filmske franšize "Brzi i žestoki", koji stiže 2020. godine. Za novi film Charlizein lik Cipher promijenila je imidž i ošišala dugu plavu kosu kakvu je imala u osmom nastavku iz 2017. godine.

Poznate žene s \'kahlica\' frizurom - 4 Glumica i pjevačica Zendaya nosi 'kahlica' frizuru (Foto: Getty Images)

Za Charlizeinu fantastično stiliziranu "kahlica" frizuru zaslužan je Adir Abergel, koji koji je inspiraciju pronašao u fotografiji supermodela Linde Evangeliste i Cindy Crawford koju je devedesetih snimio slavni fotograf Peter Lindbergh. Eh, da smo kao klinci znali da će nekoliko godina kasnije "kahlica" frizuru nositi i supermodeli, možda bismo manje prigovarali kada bi nas mama ošišala...

Abergel je kosu slavne glumice stilizirao u obliku simetrične kahlice dužine tik iznad uha te ispod obrva. Sa stražnje strane glave kosu je spojio u lagani V kako bi frizuri dao moderan izgled. Upečatljiva je i boja – cirkularni dio prošaran je plavim pramenovima, dok je undercut obojen u crnu.

Poznate žene s \'kahlica\' frizurom - 2 Model i glumica Ruby Rose nosi 'kahlica' frizuru (Foto: Getty Images)

Jennifer Lopez 10 frizura koje nikada ne izlaze iz mode

Catherine Middleton ima novu boju kose - 8 Catherine Middleton: Nova boja kose koja "skida" godine

Mislim da je tradicionalna 'kahlica' frizura bila šišana tako da se stvori izrazito cirkularna silueta oko glave te je s prednje strane uvijek bila ošišana malo prekratko. Uz to, 'undercut' je uvijek bio ošišan vrlo strogo, bez mekanih rubova. U suvremenoj verziji imamo i meke i oštre rubove, što je čini vrlo modernom i nosivom, objašnjava frizerski stručnjak Adir Abergel.

Poznate žene s 'kahlica' frizurom - 3 Charlize Theron pokazala je novu frizuru za deveti nastavak filmske franšize 'Brzi i žestoki' (Foto: Profimedia)

Pogledajte i 12 slavnih dama zbog kojih ćete (napokon) skupiti hrabrost za šišanje:

Kratka kosa: 12 slavnih dama zbog kojih ćete (napokon) skupiti hrabrost za šišanje Anne Hathaway Natalie Portman Emma Watson +7 Emilia Clarke

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju